13 Ağustos 2021 Tarihi’nde düzenlenen Temel Atma Töreni’nde Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Fahrettin GÖKTAŞ tarafından 2022 Yılı’nın sonunda hizmete açılmasının plânlandığı duyurulan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binası inşaatı plânlamanın çok gerisinde kaldı…
KAMUDAN İŞ ALAN FİRMALAR İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ…
Pandemi ve sonrasında döviz artışından kaynaklı ekonomik krizden en çok etkilenen sektör inşaat oldu. Demir, çimento, fayans gibi birçok kalemin uçuk fiyatlarla bile bulunamadığı günleri geride bırakan sektör, artan maliyetler sebebiyle satışların durma noktasına geldiği bir dönemi yaşıyor.
Özel sektörde yaşanan bu kaotik hava, kamudan iş alan firmaları iflasın eşiğine getirdi. Son bir yıl içinde kamu tarafından yapılan inşaat ihaleleri, oluşan piyasa zamları ile ihale bedelinin 3-4 kat üzerine çıktı.

02-FOTO-2--32
“FİYAT FARKI ÖDENMEYECEKTİR” ŞERHİ VE İŞİ AĞIRDAN ALAN FİRMA!
Bu sebeplerle birçok firma, aldığı fakat henüz başlamadığı ihaleyi iptal ettirmenin yasal yolunu kovalarken, başlamış inşaatlarda ise teminatı yakıp işi bırakmanın daha avantajlı olduğunu gören bazı yüklenici firmalar, şantiyeyi çoktan terk ettiler bile.
Geçtiğimiz aylarda Fırat Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan ve şartnamede “fiyat farkı ödenmeyecektir” şerhi konulan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binası inşaatı da bu olumsuzluktan nasibini aldı ve yüklenici firmanın işleri ağırdan aldığı iddia edildi…

13 AĞUSTOS 2021 TARİHİ’NDE TEMELİ ATILMIŞTI…
13 Ağustos 2021 Tarihi’nde Fırat Üniversitesi Basın Biriminden yayınlanan bültende Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin Elazığ’ın sağlık şehri olma yönündeki hedeflerine ulaşmasında önemli bir yatırım olacağını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ’ın şu açıklamalarına yer verilmişti; “Bugün temelini atacağımız Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binası sağlık hizmetleri alanında şehrimize çok önemli bir ivme kazandıracak, halkımızın daha iyi diş sağlığı hizmeti almasına büyük katkı sağlayacaktır.”

BAŞKAN ADAYI DURAN’A SEBZE HALİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ BAŞKAN ADAYI DURAN’A SEBZE HALİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ

04-FOTO-4-- FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEMEL ATMA
BİNA, FAKÜLTE VE HASTANE OLARAK 2 ANA BLOK ÜZERİNE İNŞA EDİLECEKTİ!
“Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi 14.500 metre kare kapalı, 2.500 metre kare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17.000 metre kare inşaat alanından oluşmaktadır. Binamız, fakülte ve hastane olarak 2 ana blok üzerine inşa edilecektir. Fakülte binası içerisinde; 6 adet 120 kişilik anfi, 5 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet fantom laboratuvarı, 1 adet Preklinik, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, Dekanlık ve yönetim birimleri, idari ve akademik personel ofisleri, kafeterya ve dinlenme alanları yer alacaktır. Projemizi 2022 yılının sonunda tamamlayarak Elazığ ve Bölge halkımızın hizmetine sunmayı planlamaktayız.”

2022 YILI SONUNA 4 AY KALDI ORTADA DUVAR YOK?...
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ açıklamalarını; “Bu önemli hizmetin şehrimize ve üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Önceki dönem Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde herkese teşekkür ederek tamamlarken, yapılan temel atma töreninin üzerinden geçen 1 senelik zaman diliminin ardından Gazeteniz TURAN’ın objektiflerine yansıyan İnşaat Alanı’nda herhangi bir duvarın bile olmaması, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi’nin başka baharlara kalacağını işaret ediyor.

Editör: Haber Merkezi