GAZETENİZ TURAN SORDU: NASIL BİR ADAY İSTİYORSUNUZ?

Siyasi partilerin genel merkezleri seçim tarihi yaklaştıkça, bir önceki güne göre daha da kalabalıklaşıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini açıklamasının ardından milletvekili aday adaylığı başvuruları hız kazanırken partilerin genel merkezlerinde dilekçeleri teslim etmek isteyenlerin uzun bekleyişleri gözleniyor. Elazığ’ın 93 Yıllık Gazetesi ‘TURAN’ yaşanan gelişmelerin ardından soluğu sokakta aldı ve Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan BAL ve vatandaşlara ‘Nasıl Bir Aday İstiyorsunuz?’’ sorusunu yöneltti…

01- FOTO-1- ÖZCAN BAL

ÖZCAN BAL: ‘’BAKANLAR İLE BİRE BİR KONTAK KURACAK İSİMLERE İHTİYACIMIZ VAR!’’

Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan BAL, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçim için Elazığ’ın eksiklikleri ve önem arz eden konularını bakanlara hızlıca aktarabilecek, Cumhurbaşkanıyla bire bir kontak kuracak isimlerin aday gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Özcan BAL sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bildiğiniz gibi 11 ilimizde büyük felaketler yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor. Deprem sürecini atlatmadan sel felaketi yaşadık ülkemiz için gerçekten sıkıntılı ama çok değerli bir süreç. İnşallah ülkemiz için gelecek seçimler hayırlı olur. Şehir olarak, ülke olarak beklentimiz seçimin ilk turda sonuçlanmasıdır. Nasıl sonuçlanır bilmiyoruz ama çok fazla seçim geçirmektense bu işler erken biterse ülkemiz sorunlarına daha çabuk yönelir. Şehrimiz içinde birçok aday adayı başvuruda bulundu. Adayları bireysel olarak değerlendirmemiz uygun olmaz fakat bizlerin kesinlikle çok değerli güçlü adaylara ihtiyacımız var. Şehrimizin bir an önce toparlanması gerekiyor. Bilindiği üzere şehrimiz her gün büyüyor ve gelişiyor. Genelde de hazine arazilerine yapılan konutlardan dolayı şehrimizde ciddi anlamda büyüme var. Bu arada şehrimizde 8 bine yakın yıkılacak bina var. Bu binaların yanı sıra tekrar yeni binalar yapılacak. Yani şehrimize yaklaşık 24. Bin yapı yapılacak. Bunları yapabilmemiz için ise şehrimizin güçlü milletvekillerine ihtiyacı var. Bir ayağı burada, bir ayağı Ankara’da olan, gücü olan, herkese ulaşabilecek, Cumhurbaşkanı ile bire bir kontak kurabilecek isimlere ihtiyacımız var. Mahallemizden çıkmış değerli büyüğümüz Veysel DEMİRCİ tüm bunların üstesinden gelebilecek güçte bir isimdir. Deprem süreci olsun, Elazığ’ın sorunları olsun her anlamda vatandaşların yanında olmuş bir isimdir. Gerek spora gerek hizmetlere gerek vatandaşlarımıza neler yapabileceğini de yıllardır gösteriyor. Ben kendi adıma, mahallem adıma konuşacak olursam bu şehirde Veysel Bey’in güçlü bir figür olduğuna eminim ve umut da ediyorum ki Veysel DEMİRCİ Bey umarım ilimizi temsil eder. Bekleriz ki Veysel DEMİRCİ Bey Elazığ’ın geleceği için her zaman olduğu gibi yine çalışmalar yapar.’’ Diye konuştu.

02-FOTO-2- NESLİHAN ÇARIKCI

NESLİHAN ÇARIKCI: ‘’AK PARTİ ADAYLARINI TİTİZLİKLE SEÇMELİDİR!’’

Elazığ’da uzun yıllar boyunca gazetecilik yapmış ve şimdilerde turizm sektöründe çalışmalar yapan Neslihan ÇARIKCI, bu dönem AK Parti’nin adaylarını titizlikle seçmesi gerektiğini vurguladı. ÇARIKCI sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’13 yıl ilimizde gazeteci unvanıyla görev yaptım. Halkın içerisinden gördüklerimiz ve duyduklarımızı değerlendirecek olursak Elazığ siyaseti bu seçimde farklı durumlar gösterebilir. Özellikle adayların liyakat sahibi ve ilimizi her platformda temsil etmeye yeterli kişiler olması çok önemli. Ak Parti'nin bu durumu göz önünde bulundurarak adayları titizlikle seçmesi ve özellikle Elazığ'da aday olacak kişileri halkın içerisinde halkı dinleyen ve önemseyen onların sıkıntılarını dinleyen, maddi, manevi destek olan ve istihdam sağlayabilecek kişilerden seçmesi çok önem arz ediyor. Örnek bir aday verecek olursak Veysel DEMİRCİ bu özellikleri taşıyan ve her koşulda Elazığ halkının yanında olan değerli bir insan. Aday gösterilmesi hususunda Elazığ büyük bir beklenti içerisinde. Umarım İlimize yakışır liyakat sahibi adaylar gösterilir. Halkın isteği seçilecek vekillerin halkın vekili olması. Ankara’ya Elazığ'a hizmet etmek için gitmesi, ilimizin beklenti ve sorunlarını dile getirebilmesi. Halkın içine girmesi, halkımızla buluşması, onların sorunlarını dinlemesi onların vekili olması. Halk da bunu istiyor.’’ Diye konuştu.

03-FOTO-3- MAHMUT ÇETİNOĞLU

MAHMUT ÇETİNOĞLU: ‘’ESKİLER HEYECAN YARATMADI DEMİRCİ GİBİ İSİMLER ŞART!’’

Elazığ siyasetini yakından takip ettiğini söyleyen esnaf Mahmut ÇETİNOĞLU ise bu seçim AK Parti’nin Elazığ’da yeni yüzler ve iş bilen insanlar ile seçime girmesi gerektiğini vurguladı. ÇETİNOĞLU; ‘’Ben yıllardır Elazığ’da yaşıyorum. Elazığ’ı ve Elazığ’ın her sokağını bilirim. Şehrimizde kim necidir, kim ne iş yapar her konu hakkında bilgim vardır. Benim gözlemlerime göre Elazığ’da AK Parti bu seçimde de kötü listeler ile Elazığ’ı yönetmeye çalışırsa seçimi kazanamaz. Bizler mevcut milletvekillerinden memnun değiliz. Her sene aynı isimleri de görmek istemiyoruz. Her sene aynı isimlerden farklı olarak makam, mevki ve iş kovalayan isimlerinde aday adayı olmasından sıkıldık. Bizler artık Elazığ’ın bir sahibinin olmasını istiyoruz. Ben şu ana kadar aday adaylıklarını açıklayan tüm isimleri araştırdım ve hiç heyecanlanmadım. Geçmiş zamanlarda Elazığ’da merhum Ali Rıza SEPTİOĞLU gibi isimlerin yaptığı icraatlara bakıyoruz şimdi yapılanlara ortada ben bir şey göremiyorum. AK Parti’nin Elazığ’da önde çıkan tek bir isimi var o da ZİVER Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel DEMİRCİ Bey. Veysel Beyi gerçekten iyi tanıyorum. Umarım ikna edilir ve adaylığını koyar artık Elazığ’ın bir sahibi olur.’’ Diye konuştu.

04-FOTO-4- FERHAT İSTABULLU

FİYATI 700 LİRA’YA DAYANDI! FİYATI 700 LİRA’YA DAYANDI!

FERHAT İSTANBULLU: ‘’BENCE MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ İLGİSİZ ADAY ADAYLARI İSE DONANIMSIZ!’’

Elazığ’ın mevcut milletvekillerin ilgisiz olduğunu ve birçok aday adayının da donanımız olduğunu ifâde Ferhat İSTANBULLU ise açıklamalarında şunları söyledi; ‘’Ben Elazığ’da yaşıyordum 24 Ocak Depremi’nden sonra bir müddet şehrimizden dışarı çıktım geldiğimde ise halen daha binalar yıkılmamış, hafriyat dolu alanlar temizlenmemişti. Birçok ağır hasarlı bina ise halen daha yıkılmamıştı. Geçtiğimiz gün yine büyük depremler ile 11 şehrimiz sallandı ve Elazığ’da birçok bina hasar aldı. Bizim milletvekillerimiz sorumlu insanlar olsaydı 24 Ocak 2020 Yılı’nda yaşanan deprem felaketinin ardından orta hasarlı olan binaları da yıktırıp yerine daha sağlıklı konutlar yaptırabilirdi. Bizim siyasilerimiz sorumsuz çünkü Elazığ umurlarında değil. Biz artık AK Parti’nin bu şehirde kendisine yakışacak adayları önümüze çıkarmasını istiyoruz. İl başkanı mı söyleyecek, biz mi söyleyeceğiz kim söyleyecekse Genel Merkeze söylesin artık bizler Veysel DEMİRCİ gibi liyakat sahibi insanları listelerde görmek istiyoruz. Artık hizmet almak, kendimizi güvende hissetmek, dertlerimizi anlatacak isimlerin bizimle olmasını istiyoruz. Veysel DEMİRCİ Bey vatandaşların her anında yanında olmuştur ve olmaya devam etmiştir. Vatandaşlara gidin kan testi verin diyen siyasilerin yerine bizler bizi kardeş gibi, dost gibi gören isimleri destekleyeceğiz.’’ Diye konuştu.

05- MUSTAFA ŞAM

MUSTAFA ŞAM: ‘’ŞERAFETTİN BEY ÇAĞRIMIZA KULAK VER BİZE GÜVEN VERECEK İSİMLERİ MERKEZE İLET!’’

Köylerindeki kangren su sorununun yıllardır çözülmediğini ve milletvekillerinin duyarsızlığından dert yanan Mustafa ŞAM ise AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM’a, Gazeteniz TURAN aracılığıyla çağrıda bulunarak güven verecek isimlerin aday gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Mustafa ŞAM sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Bilindiği gibi Elazığ’ımızın kangren olmuş birçok sorunu var. Bunlardan birkaç tanesini söyleyecek olursam ovamız var sulanmaz, kayak merkezimiz var kayak yapılmaz, verimli toprağımız var ekilmez, gölümüz var plajı kullanılmaz eksiğimiz çoktur bizim. AK Parti Elazığ’da dönüp dolaşıp aynı isimleri aday gösteriyor ya da nöbetçi milletvekili aday adayları her dönem ortaya çıkıyor. Biz artık bundan sıkıldık. Bizlerin sorunlarını çözeceği, dertlerini dinleyeceği genç, dinamik ve içimizden biri olan Veysel DEMİRCİ Beyefendi gibi isimleri artık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istiyoruz. Ben uzun süredir AK Partiye gönül vermiş bir insanım ama bu dönem de mevcut siyasiler gibi isimler aday olursa oyumu vermeyeceğim. Bizler artık tecrübeli, genç, dinamik bizleri dost bilen, insan gören adayları yanımızda, ilimizde, önderimiz olarak görmek istiyoruz.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi