Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da elektrik ve doğalgaz faturalarında önemli bir dönüşümün başlayacağı belirtildi. 

İlgili Bakanlık, gelir düzeyine göre farklılaşan yeni bir tarife sistemi üzerinde çalışıyor. Bu yeni sistem, düşük gelirli haneleri desteklemeyi ve enerji tüketimini daha adil bir şekilde faturalandırmayı amaçlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, gelir ve tüketim arttıkça enerji tarifelerinin de kademeli olarak artırılmasını öngörüyor.  

DESTEK PAKETİ SONA ERDİ 

2023 Nisan ayında başlatılan ve yaklaşık 25 metreküp doğalgaz tüketimine denk gelen destek paketi sona erdi. Bu gelişmenin ardından, Mayıs ayında enerji faturalarına yapılacak zamlar ve yeni tarife düzenlemeleri gündemin en çok merak edilen konuları arasında yer aldı.  

YENİ ÇALIŞMAYI ELAZIĞLILARA SORDUK 

Üzerinde çalışılan yeni tarife sistemi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Elazığlı yurttaşlar, yeni sistemle birlikte artık gelir seviyelerine uygun bir şekilde enerji faturalarıyla karşılaşacak olmanın sevindirici olduğunu belirterek, ‘’Düzenleme, enerji maliyetlerinin hane halkı gelirine göre dengelenmesini sağlayarak sosyal adaletin bir parçası haline gelir. Ayrıca, enerji tüketiminin daha bilinçli yapılmasını teşvik eder, çevresel sürdürülebilirliğe de katkıda bulunulmuş olur’’ dediler. 

GELİN-GÖRÜMCE SIRT SIRTA VERDİ, LAVANTA BAHÇESİ KURDU GELİN-GÖRÜMCE SIRT SIRTA VERDİ, LAVANTA BAHÇESİ KURDU

Bu yeni sistemle birlikte, yurttaşlar artık gelir seviyelerine uygun bir şekilde enerji faturalarıyla karşılaşacak olmanın beklentisini yaşamaya başladı. 

Editör: İzzet TUMAY