Öğrencilerin sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayan yurtlar, öğrencileri farklı etkinliklerle buluşturuyor.
‘Biz Bize Moral Geceleri’, ‘23 Elazığ Yöresel Günleri’, ‘El sanatları’, ‘dikiş nakış’, ‘ahşap boyama’,  ‘tel kırma’, ‘rölyef kursları’ ve birçok branşta verilen sportif ve sanatsal etkinliklerde öğrenciler kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

İŞGAL ALTINDAKİ KALDIRIMLARA ZABITA DENETİMİ! İŞGAL ALTINDAKİ KALDIRIMLARA ZABITA DENETİMİ!

“RAMAZAN EĞLENCELERİ”
Yurtlarda Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan Sokağı ve Ramazan eğlenceleri düzenleniyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN Yaptığı açıklamada: “Dünyadaki milyonlarca insanın beklediği ay sonunda geldi. Ailelerin iftar sofralarında bir araya gelerek daha sık vakit geçirdiği bu dönemde, özellikle bir cümle, yaşça büyük aile üyelerinin ağzından eksik olmaz: "Nerede o eski Ramazanlar?" Bu sitem dolu cümle, ister istemez eski Ramazanları ve gelenekleri düşündürür.
Eski Ramazanlarda, Ramazanda sokakların şenlik alanları gibi olduğu ve Ramazan eğlencesi denince akla gelen ilk aktivite Hacivat ve Karagöz izlemektir Elbette Meddah oyunu ’da ramazan ayının unutulmaz eğlence kültüründe yer almaktadır.” dedi.

“ESKİ RAMAZAN ORTAMINI YAŞATMAMIZ ÖĞRENCİLERİ MUTLU ETTİ”
Eski Ramazanların özlenen geleneklerini yurtlarda gerçekleştirmek istediklerini belirten EREN; “Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz ailelerinden uzakta, yurtlarımızda arkadaşlarıyla iftarlarını açmaktalar bu yurtlarımızda yapılan birçok etkinlik var gerek yurtlarımızdaki genç ofislerinde, gerekse yurdumuzun sosyal donatılarında ama Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak için yurdumuzda ramazan sokağı yaptık. Bu ramazan sokağında Hacivat ve karagöz oyunu, meddah oyunu, çocuklarımıza ikramlarda bulunduk, bir araya gelerek sohbet ettiler, sıcak çay eşliğinde güzel bir ortam oluştu. Dolayısıyla eski ramazan ortamını yaşatmamız öğrencilerimizi mutlu etti.

Ramazan Ayının manevi duygusunu öğrencilerimize yaşatılmasında emeği geçen Harput Yurt Müdürlüğüne, Eğitim Sorulumuz Fadime AÇIKKAPI’ya, Genç Ofis Sorumlumuz Gamze GEÇMEZ’e ve gönüllü gençlerimize bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

a0668ed5-bad5-4a10-bd9c-ffaa08524e4056257c47-fd96-4ec9-bd29-34607f5d3bb5119ae058-227c-406b-9ce2-5cd79be7c08180e7bf56-5244-46c2-b155-664be835a8e1

Editör: Haber Merkezi