İzzet TUMAY- Sivrice’de, 1 milyon 140 bin TL maliyetle yapılan ve 2019'da görkemli bir açılışla hizmete açılan Macera Parkı ve Zipline Parkuru’nun akıbetinin ne olacağını merakla bekleniyor…

Hazarbaba Kayak Merkezine kadar uzanan 1000 metre uzunluğunda Zipline, 12 metre yüksekliğinde dev salıncak, macera parkındaki ağaçların üzerine kurulu eğlence parkurları ve piknik için Hazar Gölü manzaralı çok sayıda çardak bulunan milyonluk tesis Hazarbaba Zipline Parkuru Macera Parkı bir türlü rağbet görmüyor.  Sivrice ilçe merkezinden 8 km uzaklıkta ki Macera Parkı ve Zipline, aradan geçen uzun yıllara rağmen bir türlü yeniden faaliyete açılamazken, çürümeye terk edilen tesise Sivrice Belediyesi talip olmasına rağmen belediyenin bu talebinin kabul görmemesi ise konuyla ilgili kafalarda ayrı bir soru işareti oluşturuyor.

ÇOCUK BAYRAMI’NDAN HABERSİZ OLAN ÇOCUKLAR ÇOCUK BAYRAMI’NDAN HABERSİZ OLAN ÇOCUKLAR

0-8

TURAN’A KONUŞAN GÜNDOĞAN: ‘’DEVRİNİ İSTEDİK, DEVRETMEDİLER’’

Elazığ Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden yaptırılan parkta, bin metre uzunluğunda zipline parkuru, 12 metre yüksekliğinde dev salıncak, ormanlık alandaki ağaçların üzerine yer alan spor, oyun ve eğlence parkurları ile bungalov evler ve kafeterya bulunan milyonluk tesis işletilmediği ve kaderine terk edildiğini belirten Sivrice Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, TURAN Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada belediye olarak tesisi işletme konusunda devrini istediklerini ancak bunun kabul edilmediğini söyledi.

Âtıl vaziyette olan tesisin belediyeye devredilmesi durumunda şu anki içler acısı durumun ortadan kalkacağını ve tesisin âtıl vaziyette kurtulacağını belirten Sivrice Belediye Başkana Turgay GÜNDOĞAN, tesisin ilçe ve bölge için önemli bir değer olduğunu belirterek tesislerin hizmet vermesi açısından sürdürülebilir şekilde faaliyete geçmesi adına devir edilmesi konusunda resmi yazıyla talepte bulunduklarını ancak bu taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

0-10

‘’BELEDİYEYE DEVREDİLSE ÂTIL VAZİYETTEN KURTULUR’’

Turgay GÜNDOĞAN Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Maalesef işletilmesi durumunda ilçemize ve bölgeye ciddi katkı sağlayacak olan bu milyonluk tesis çürümeye terk edildi. Biz belediye olarak burayı bize devredin dedik lakin devretmiyorlar belediyeye. Halbuki burası belediyeye devredilse biz buraya bakarız, bir şekilde işletir âtıl vaziyetten kurtarırız.

İHALEYE ÇIKARTTILAR, İHALEYİ DE YAPAMADILAR!

Şu an tesis özel idarede, yani bize devredilmemesinin sebebi ortada yok, bize devretseler şu anki halinden kurtulur ve en güzel şekilde işletilir. Biz devir konusunda birkaç kez talepte bulunduk, ama bize geçerli bir sebep sunmadan yok tesis yapacağız, şöyle böyle yapacağız diye geçiştirdiler. En son ihaleye çıkarttılar ihaleyi de yapamadılar ve öylece kaldı kaderine terk edildi.

KAYAK MERKEZİ DE AYNI KADERİ YAŞIYOR…

Hazarbaba kayak merkezi gibi eşsiz bir güzelliğe ve potansiyele sahip tesiste aynı kaderi yaşıyor.

Bir tesisi yapıp bitirmekle olmuyor, yapılıp bitirildikten sonra hizmete sunulduktan sonra işletilmesi gerekiyor. Burada ki asıl sorunumuz tesisin işletilememesi, çürümeye terk edilmesidir. Bu nedenle tesisin sürdürülebilir şekilde işletilmesinin tek çözümünün Sivrice Belediyesi’ne devredilmesi olarak görüyoruz. Biz belediye olarak, daha önce de resmi olarak da tesisin devri konusunda taleplerde bulunduk, yazışmalarımızı yaptık. Ne yazık ki bize olumlu bir geri dönüş olmadı. Ben bunu belediye başkanı olarak her platformda gündeme getiriyorum, getirmeye de devam ediyorum. Ne yapmak istediğimizi, neden istediğimizi anlatıyoruz.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi