Geçtiğimiz Ramazan ayında cami olmadığı için çadırlarda ve bir okulun spor salonunda Teravih namazını kılmak zorunda kalan Güneykent Mahallesi sâkinleri, Güneykent Camisi’nin yapımı devam ederken hayırseverlerden yardım talebinde bulunuldu.
Güneykent Mahalle Muhtarı Necati KARATAŞ, caminin bir an önce yapılıp ibadete açılması için yardımseverlere seslenerek; ‘’Elazığ'da iş insanları birbirleriyle yarışıyor. Gelin, hayırda da bir araya gelelim. Güneykent'te 3 yıldır ezan sesine ve camiye hasret binlerce kişi var. Bir an önce camimizin yapılması, namaz kılabilme imkanımızın oluşması için haykıranlar var. Ayrıca, hiçbir şeyi olmayıp kefen parasını camiye veren sadece rıza-i ilahi için uğraşan garibanlar da var. Hadi, bir yarış da Güneykent Camisi'nin yapımı için Elazığlı iş insanları yarışsın. Allah diyor, hayırda yarışın haydi bu çağrımızı duyarsınız. TR88 0001 5001 5800 7323 3495 60 (Güneykent Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği).’’

YAŞLI KADININ YARDIMI ÖRNEK OLMALI!

KARATAŞ; “MEMURA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN” KARATAŞ; “MEMURA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN”

Geçtiğimiz günlerde Güneykent Mahallesinde ikamet eden Down sendromlu, çocuğuyla yalnız yaşayan Fatma T. isimli yaşlı bir kadın tüm birikimini cami inşaatında kullanılmak üzere bağışlamıştı.  Yaşlı kadın insanlara örnek bir davranışa imza atarak, Güneykent Camisinin bir an önce bitmesi için zor günler için sakladığı 1 beşi bir yerde altın, 1 çeyrek altın ve kefen parası için bir kenarda tuttuğu 7 bin 100 TL’yi camiye bağışlamıştı. Kendisi ihtiyaç sahibiyken Güneykent mahallesinde yapımı devam eden Camiye elinde avucunda ne varsa bağışlayan yaşlı kadının bu örnek davranışı ‘İnsanlık böyle bir şey’ yorumlarına neden olurken, Güneykent Mahalle Muhtarı Necati KARATAŞ, ‘’Down sendromlu çocuğuyla yalnız yaşayan Fatma Teyzemiz kendisi ihtiyaç sahibiyken Güneykent mahallemizde yapımı devam eden Camimize elinde avucunda ne varsa bağışladı. Ramazan ayında teravih namazını kılacak cami olmadığından ilk defa teravih kılamamış ve buna çok üzülmüş. Camimizin bir an önce bitmesi için zor günlere sakladığı 1 beşi bir yerde altın, 1 çeyrek altın ve kefen parası için kenarda tuttuğu 7 bin 100 TL'yi camimize bağışladı. Kendilerine çok teşekkür ederiz.’’ Dedi.

Editör: İzzet TUMAY