HADSİZ HASAN CAN’DAN ELAZIĞ YORUMU!

Bir sosyal medya platformunda yayınlanan Hasan Can Kaya'nın sunduğu 'Konuşanlar' isimli programda geçen Elazığ'la ilgili rencide edici konuşma Elazığlıların büyük tepkisini çekti. YÖK'ün açıkladığı Araştırma Üniversiteleri sıralamasında 209 Üniversite arasında 17. olan Fırat Üniversitesi'nin başarısı ortadayken Fırat Üniversitesi ve Elazığ'ın rencide edilmesi sonrası vatandaşlar program sunucunun Elazığ'dan özür dilemesini bekliyor…

Sosyal Medya platformunda yayınlanan “Konuşanlar” isimli programda Elazığ’la ilgili bir konuşmada Elazığ’ın, program sunucu Hasan Can Kaya tarafından rencide edici cümleler sarf edilmesi Elazığ’da büyük rahatsızlık oluşturdu.

Konuklarından birine, “Ne mezunusun” diye soran Hasan Can Kaya’ya konuk “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum” diye cevap verdi. Bu cevap üzerine gülen Hasan Can Kaya, “Elazığ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar yok ama. Bu çocukların abaküsü var ya, onla yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞLILAR TEPKİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Elazığ’ı rencide edici sözleri ve davranışlarıyla şehirle dalga geçen Hasan Can Kaya’ya sosyal medyada vatandaşlar büyük tepki göstermeye başladı. “Elazığ’dan Özür Dile Hasan Can Kaya” etiketiyle sosyal medyada kampanya başlatan Elazığlılar program sunucusu Kaya’ya tepki gösteriyor.

ELAZIĞ GRUBUNDA 6 TAKIM ELAZIĞ GRUBUNDA 6 TAKIM

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 209 ÜNİVERSİTE ARASINDA 17. SIRADA

Öte yandan başarılarıyla Elazığ’ın yüz akı olan Fırat Üniversitesi son dönemdeki başarılarıyla Türkiye’de en çok konuşan üniversiteler arasına girmeyi başardı. YÖK Tarafından Araştırma Üniversitesi seçilen Fırat Üniversitesi yine YÖK tarafından yayımlanan Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralamasında 209 üniversite arasında 17. Olmuştu. Öte yandan Fırat Üniversitesi’nin yayımlanan diğer birçok araştırma da ise Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversite arasında olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek. Mühendislik alanında birçok bölümde Türkiye’nin en iyi ilk 5 üniversitesi arasında olduğu da yine birçok araştırma da elde edilen başarılar arasında yer alıyor.

TÜRKİYE’DEKİ FİRMALAR EN ÇOK FIRAT MEZUNU ÖĞRENCİLERİ TERCİH EDİYOR

Yine Kariyer.Net’ten alınan verilere göre Türkiye’deki bilgisayar mühendisliği firmalarının personel alırken en çok Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu öğrencilerini tercih ettikleri de Üniversitenin başarısını ortaya koyan bir gerçek olarak duruyor.

ELAZIĞ’DAN ÖZÜR DİLE

Üniversitenin bu kadar başarısı ortadayken Elazığ’ı rencide edici, küçük düşürücü davranışlarından dolayı Hasan Can Kaya’yı; Fırat Üniversitesi’nden, üniversite öğrencilerinden ve Elazığ’dan özür dilemeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi