Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD’ın hak sahipliği başvurularının bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.  

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Elazığ’da da vatandaşlar 22 Mayıs itibariyle AFAD’a hak sahipliği başvurularını yapabilecekler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7’lik depremlerin ardından AFAD’ın hak sahipliği başvurularının başladığını açıkladı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Elazığ’da da 53 binanın yıkık, 48 binanın acil yıkılacak, 7 bin 402 binanın ağır, 512 binanın orta, 7 bin 911 binanın az ve 11 bin 694 binanın ise hasarsız olduğu belirlenmişti. Başvurular bugünden itibaren e-devlet üzerinden başladı. 22 mayıs pazartesi günü itibariyle de AFAD tarafından başvurular alınabilinecek. 

VİZYON BUTİK OTEL'İN AÇILIŞI CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK VİZYON BUTİK OTEL'İN AÇILIŞI CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

 Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki ekim-kasım aylarıyla birlikte kalıcı konutları hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı pazartesi günü Elbistan-Malatya yolunun ihalesini gerçekleştiriyor. Bu arada tabii köy evlerinin de teslimlerini etap etap yapacağız. AFAD’ın hak sahipliği başvuruları bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek” dedi. Öte yandan önümüzdeki günlerde hak sahipliği başvuruları için danışman ofislerin açılacağı düşünülüyor. 

Editör: Haber Merkezi