Elazığ Belediyesi  Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Hamzabey Barajı’nda su seviyesinin ölü hacim noktasına gerilediği bildirildi…
KURAKLIK VE ÖLÜ HACİM NOKTASINA GERİLEYEN SU SEVİYESİ!
Görüşüne başvurduğumuz Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Oğuz GÜNDAĞ, son günlerde Karaçalı Suları’nın ardından şehir şebekesinde sık sık ve uzun süreli yaşanan su kesintilerine ilişkin olarak şunları söyledi; “Şehrin içme suyunun bir kısmını Hamzabey Barajı’ndan alıyorduk. Ne yazık ki tüm dünyada olan ve ülkemizi daha fazla etkileyen kuraklık nedeni ile Hamzabey Barajı’ndaki su seviyesi ölü hacim noktasına gerilemiştir. Şu anda derin kuyulara yöneldik. Şehir suyu temini derin kuyulardan gerçekleştirilecek.”

“10 GÜNLÜK BİR SIKINTI SÖZ KONUSU!”
Oğuz GÜNDAĞ, belediye olarak aldıkları önlemler konusunda da şu ifâdelere yer verdi; “Belediyemiz farklı noktalarda sürdürdüğü sondaj çalışmalarına aralıksız devam edecek ve içme suyu açığı sondaj kuyularından elde edilen sularla kapatılmaya çalışılacak. Biz belediye olarak bu konuyu bir kaç ay önce gündemimize almıştık. Önlem için şehir merkezinde 10 adet yeni sondaj kuyusu vurduk, önlemlerimizi daha çok artıracağız. 10 günlük bir sıkıntı yaşamamız söz konusu.”
“SU KULLANIMINDA DUYARLI OLMALIYIZ!..”
“Vatandaşlarımızın suyu daha dikkatli kullanmalarını sağlamalarını istiyoruz. Özellikle kesintilere  gece saatlerinde başlayacağız. Vatandaşların bu konuda mağduriyet yaşamamaları için önlemlerimizi aldık. Zaten ayın 12-13 ünden sonra yağışların başlaması bu konuda rahat bir nefes aldıracaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız çok ciddi bir sıkıntımız yok bunu bilsinler ama suyun kullanımı konusunda da daha duyarlı olmalarıdır.”

1. AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİ ŞAMPİYONU SÜRSÜRÜ 1. AMATÖR KÜME FUTBOL LİGİ ŞAMPİYONU SÜRSÜRÜ

Editör: Haber Merkezi