2013 Yılı’ndan beri devam eden Harput İç Kale kazı çalışmalarında geride kalan son 3 yılda çekilen fotoğraflar Nurettin ARDIÇOĞLU Kültür Merkezi’nde açılan sergide beğeniye sunuldu. Sergiye Elazığ Vali Yardımcısı İdil ÖZDEMİR DOĞAN ve Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet YILMAZ da katıldı…

Sergide yer alan fotoğraflar ile ilgili bilgi veren, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail AYTAÇ; ‘’Kazılar öncesi Harput Kalesi’nin durumu, kazı sırasındaki durumu, çıkan buluntular, arşiv kayıtlarıyla elde edilmiş yapay zekâ görüntüleri, animasyonlar ve bunların yanında kazı esnasında çekilen görüntüleri sergiye getirdik. Bunları sanal olarak Fırat Üniversitesi Harput Kale Kazısı internet sitesi linkine de koyacağız. Buradan elde edilen kamuoyu bilgilerini de başka ortamlarda büyük şehirlerde de paylaşmaya gayret edeceğiz.” Dedi.

HAYALLERİN ŞEKİLLENDİĞİ YER! HAYALLERİN ŞEKİLLENDİĞİ YER!

Ayrıca Harput’un UNESCO hedefi için gayret gösterdiklerini belirten Prof. Dr. İsmail AYTAÇ; ‘’İnşallah Harput’u turizme tam olarak kazandıracağız. Sponsorlar ve çalışmalarımız ile Harput’un en kısa sürede UNESCO yedek listesinde olması için yoğun gayretler sarf ediyoruz. Turizmden Elazığ’ın ve Harput’un pay elde edeceği noktalara gelmesine çaba gösteriyoruz.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi