04-FOTO-4--11
Elazığ'da tarihî Harput Mahallesi Ahmet KABAKLI Bulvarı Kuyumcular Sitesi önünde çıkan ve paniğe neden olan yangın lokanta işletmeciliği yapan Kenan GEYİK’in fark etmesi ve yetkililere haber vermesi sayesinde büyük boyutlara ulaşmadan söndürüldü.
Olay yerine ulaşan Jandarma ve Elazığ Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahâlesi ve mahalle sakinlerinin çabası ile söndürülen yangını ilk fark eden ve ilk müdahaleyi yapan işletmeci Kenan GEYİK yaşanılan olayı Gazeteniz TURAN’a anlattı…

01-FOTO-1-  KENAN GEYİK

02-FOTO-2-12
‘’BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLDÜ!..’’
Kenan GEYİK, Harput’ta son 4 senedir her yaz yangın çıktığını ve itfaiye ekiplerinin olay yerine uzak mesafede olmalarından dolayı gecikmeli olarak ulaşabildiklerini söyledi. Elazığ Valiliği’ne ve Elazığ Belediyesi’ne Gazeteniz TURAN’ aracılığıyla çağrıda bulunan Kenan GEYİK, Harput’ta bir ambulans ile bir itfaiye aracının hazır şekilde bekletilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Kenan GEYİK; ‘’4 Temmuz günü bir yangın olayı yaşadık. İstirahat halindeydim yangını ilk ben ve çalışanlarım fark ettik. Çok acil bir şekilde olay yerine intikal ettik. Küçük bir alan yanıyordu. İlk müdahaleyi de biz yaptık. Jandarma ve İtfaiyeye haber verdik. Bir rüzgâr çıktı yangın büyüdü. İtfaiye bayağı gecikti. Buraya 25 dakika’da zor geldiler. Bizler ve jandarma ekipleri canımızı ortaya attık ve müdahale ettik, sonunda itfaiye ekiplerinin gelmesiyle yangın söndürüldü. Bir masa kadar başlayan yangın 5 dönümlük alanın yanmasıyla söndürüldü.”

AÇIKKAPI’DAN ELAZIĞ YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI'NA DAVET AÇIKKAPI’DAN ELAZIĞ YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI'NA DAVET

03-FOTO-3-13

‘’SON 4 SENEDİR HER YAZ YANGIN ÇIKIYOR!’’
“Daha önce çıkan bir yangında dükkânım da bayağı bir maddi hasar oluştu. Harput’ta yangın çıkmasına biz alıştık. Burada çıkan yangınlarda sincapların, kaplumbağaların yandığını gördüm. Çok sayıda ağaç ve hayvan yandı. 4 senedir her yaz yangın çıkıyor. Sağ olsun devletimiz dükkânım yandığında hiçbir maddi hasarı karşılamadı. Devletin maddi hasarı karşılaması için 600 dönümün yanması gerekiyormuş. Ben geçmişte çıkan yangına müdahale etmeseydim dükkanımda oluşan maddi hasarı devletimiz karşılayacaktı!” diye konuştu.

‘’DEFALARCA HARPUT’TA BİR İTFAİYE VE AMBULANSIN BEKLETİLMESİNİ SÖYLEDİK!’’
Esnaf Kenan GEYİK yetkililere defalarca Harput’ta bir itfaiye ve ambulansın hazır bekletilmesini söylediklerini belirtirken, sözlerini bir çağrı daha yaparak şöyle tamamladı; “Bir türlü bizi dinlemediler. Biliyorsunuz Harput yaz aylarında ciddi potansiyeli olan bir yer. Yaz aylarında burası ziyaretçi akınına uğruyor. Bizler defalarca valiliğe, muhtara ilettik. Burada bir ambulans ve itfaiye hazır bekletilmelidir. Araçların buraya gelmesi 30 Dakika’yı buluyor. İnsan sağlığı diyoruz fakat bir itfaiye, bir ambulans Harput’ta yok. Yetkililerden burada hazır bir şekilde itfaiye ve ambulans bekletmelerini istiyoruz

Editör: Haber Merkezi