ELAZIĞ'DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, YURTTAŞ MAHSUR KALDI! ELAZIĞ'DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, YURTTAŞ MAHSUR KALDI!

Elazığ’ın Antik kent olarak nitelendirilen tarihi mahallesi Harput, yapılan çalışmalarla, başta Kalesi olmak üzere, Sarahatun Camisi, Ulu Cami, Dabakhane Mescidi, Kale Hamamı, Kızıl Kilise, Meryem Ana Kilisesi, Buzluk Mağarası ile Arap Baba başta olmak üzere türbeler gibi tarihi ve turistik mekanlar nedeniyle UNESCO'nun Dünya Geçici Miras Listesi'ne alındı ancak kalıcı listeye hala giremedi.  
Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılı Şubat ayında başlatılan Harput'un UNESCO'nun Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınması için başlatılan çalışmalar tamamlanmış. Yapılan çalışmalarla tarihi ve turistik mekanlar nedeniyle UNESCO'nun Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınması sağlanmıştı.

-85
  
HALEN GEÇİCİ LİSTEDE! 

Dünya Miras Komitesi tarafından UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan bu mirasların yanı sıra bir de bu listeye önerilmesi öngörülen ancak henüz adaylık süreçleri tamamlanmayan miraslardan oluşan Geçici Liste bulunuyor. Yabancı ve yerli turistlerin yanında piknikçilerin de özellikle yaz aylarında vazgeçilmez mekânı olan Harput, Elazığ'ın turizme açılan kapısı ve 4 bin yıllık bir mahalle. Harput Mahallesi, kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve medeniyetler beşiği olarak tanımlanıyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Harput, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelerek Elazığ’da ilk uğrak mekanların başında ki yerini koruyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Harput, özellikle eğri minaresi, buzluk mağarası, türbeleri, tarihi kalesi ile dikkat çekiyor. Piknik alanlarında da ziyaretçiler, mangal yaparak keyifli vakit geçiriyor.  Antik Kent Harput, 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir yer.  
 

Editör: İzzet TUMAY