Miting için İstanbul Tabip Odası’nın çağrısı ile İstanbul’da bir araya gelen 10 Sağlık Meslek Örgütü, 29 Mayıs’ta Ankara’da olacaklarını duyurdu.
Elazığ, Bingöl, Tunceli Tabip Odası Başkanı Özcan UÇAR konuya ilişkin olarak gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada, mitingi desteklediklerini ve özlük haklarını istediklerini söyledi…
 

ELAZIĞ'DA ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR ELAZIĞ'DA ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

‘’HEKİMLER HAKLARINA, HASTALAR SAĞLIĞA ERİŞEMİYOR!..’’
İstanbul Tabip Odası konferans salonunda gerçekleşen açıklamaya sağlık meslek örgütlerinin temsilcileri katılırken, toplantıda konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis ERDOĞAN, sağlık çalışanlarının içerisinde olduğu duruma ilişkin verileri paylaştı...
11-14 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılan ve 1674 hekimin katıldığı ankete göre;
Hekimlerin ¾’ü çalışma şartlarının yoğunluğu nedeniyle hastalarıyla yeteri kadar ilgilenemediğini düşünüyor.
Aktif çalışan hekimlerin yaklaşık yarısı, emekli hekimlerin yarıdan çoğu aylık ücretinin tamamını harcasa da geçim zorluğu yaşıyor.
Neredeyse 10 hekimden 8-9’u hasta veya yakını tarafından sözel veya fiziksel şiddete uğramış durumda.
Hekimlerin yalnızca 100’de biri şiddet konusunda yapılan düzenlemenin sağlıkta şiddeti yeterince azaltabileceğini düşünüyor.
Değer verilmeyen hekimlerin çoğunluğu işlerinde mutsuz ve umutsuz. Hekimlerin yalnızca ¼’i tekrar seçme şansları olsa hekimlik mesleğini seçeceğini söylüyor. TIP Öğrencilerinin ve genç hekimlerin çoğu geleceğini yurt dışında görüyor.
Sağlıkta yaşanan sorunların yalnızca sağlık emekçileri ve hekimlerle sınırlı olmadığını da ifâde eden  Nergis ERDOĞAN, hastaların; haftalar, aylar sonrasına verilebilen 5 dakikalık muayene için günlerce telefon başında beklediğini, ameliyat edilmesi gerekenlerin ise beklemek dışındaki tek seçeneğinin ekonomik güçlerini aşan özel hastaneler olduğunu söyledi.
ÖZCAN UÇAR; ‘’ MİTİNGİ DESTEKLİYORUZ’’
Elazığ, Bingöl, Tunceli Tabip Odası Başkanı Özcan UÇAR gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada; “Türk Tabipler Birliği öncülüğünde 29 Mayıs’ta Ankara’da ‘Beyaz Miting’ düzenlenecektir. Düzenlenecek mitinge tüm Türkiye’deki Tabip Odaları’nın katılımı beklenmektedir. Biz Elazığ, Bingöl, Tunceli Tabip Odası olarak mitingi destekliyoruz. Miting’te özlük haklarına ait ve hekimlere yönelik istekler kamuoyuna tekrar deklare edilecektir. Halkımıza saygı ile duyurulur.’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi