Elazığ Belediyesi, 5 yıldır sözleşmelerinin yapılmadığı ve söz verildiği halde kadrolarının BELPER’e geçilmediği gerekçesi ile iş bırakan 16 şoförü işten çıkardı…

Elazığ Belediyesi’ne bağlı EBUAŞ’ta 5 yıldır sürücü olarak çalışan, sözleşmelerinin yapılmasını ve kendilerine söz verildiği iddiasıyla BELPER’e geçirilmelerini talep eden 16 otobüs şoförü iş bıraktı. Sürücülerin bu talebine karşılık yılbaşından sonra sözlerini tutacaklarını beyan ettikleri öne sürülen Belediye yönetimi, gerçekleştirilen iş bırakma eyleminden dolayı işçilerin görevine son verdi.

02-FOTO-2- ŞOFÖRLER & BELEDİYE

BELEDİYE’DEN ‘HAKSIZ TALEP’ AÇIKLAMASI VE İŞÇİLERE SUÇLAMA!..

Elazığ Belediyesi tarafından ELBÜS personeliyle ilgili yapılan yazılı açıklamada; “EBUAŞ bünyesinde özel eğitimle donatılarak ELBÜS’leri kullanmak üzere görevlendirilen sürücüler, 29 Aralık tarihi itibariyle hiçbir hukuki zemine dayanmaksızın EBUAŞ bünyesinden BELPER bünyesine geçme talebiyle iş bırakma yoluna gitmişlerdir. Sadece bu alanda görevlendirilmek üzere işe alımları gerçekleştirilen çalışanların maaş ve özlük hakları noktasında bugüne kadar hiçbir kayıpları söz konusu dahi olmamıştır. Başta maaş ödemesi olmak üzere bir gecikme dahi yaşamamalarına rağmen, ortaya koydukları haksız taleplerle vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa mağduriyetlerine sebep olmuşlardır. Bu çalışanlar hakkında kurumumuz tarafından gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti, en ideal şekilde sunmak hedefiyle şehrimize hizmet etmeyi birincil önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini düşürmeye yönelik girişimlere asla müsamaha gösterilemeyecektir” denildi.

“İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN SÜRÜCÜ; “5 YILDIR SÖZLEŞMEMİZ YOK!..”

ERGÜVEN’İN YERİNE SABUNCU GELDİ! ERGÜVEN’İN YERİNE SABUNCU GELDİ!

İşten çıkarılan ve İsminin açıklanmasını istemeyen şoförlerden biri; “Elazığ Belediyesi bünyesinde olan EBUAŞ’ta şoför olarak çalışıyordum. Dün, ben dahil 16 şoförün çıkışını verdiler. Bize verilen sözler tutulmadı. 5 yıldır sözleşmesiz bir şekilde çalışıyorduk. Sözleşmemizin yapılması ve şirket bünyesinden BELPER’e geçme taleplerimiz olmuştu. Özel kalem müdürü bizlere ‘Sizi BELPER bünyesine alacağız, sözleşmelerinizi yapacağız’ diye sözler vermişti ancak sözlerini tutmadı. ‘Siz bize söz verdiniz’ diye hatırlatmamıza rağmen ‘Ben size o sözleri vermedim, siz yalan söylüyorsunuz’ diye inkâr etti” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi