Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde, İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığımız ile Limak Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğinde Avrupa Konseyi adına bir konser düzenlendi. Ev sahipliğini ve açılış konuşmasını İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Fransisco Javier Hergueta Garnica’nın yaptığı konserde gerek Büyükelçi gerekse de Türkiye adına söz alan Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’da İspanya ile Türkiye’nin tarihsel dostluğuna değinerek bu tür kültürel etkinliklerin önemini vurguladılar. Her ikisi de, konsere katılım gösteren Ankara’daki tüm yabancı misyon şeflerine, yurt dışı ve içinden sanatlarını icra etmek için gelen sanatçılara ve Limak Filarmoni Orkestrasına teşekkür ettiler.  Ankara’da Bilkent Universitesi’nde düzenlenen konsere,  Türkiye’de yaşayan İspanyolların yoğun katılımlarının yanı sıra bir çok ülkenin yabancı misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığımız Bakan yardımcıları ve bürokrasisi, siyasiler, Başkent Üniversitesi mütevvelli heyet başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, Bilkent Üniversitesi rektörü ve akademisyenleri, bir çok kurumun üst düzey bürokrasisi, basın mensupları ile çok sayıda klasik müzik hayranı yoğun bir ilgi gösterdi.  

WhatsApp_Image_2023-07-30_at_11.54.04

Avrupa Konseyi adına düzenlenen konserin davetlileri arasında bazı Elazığlılar da bulunuyordu. Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği görevine atanan hemşehrimiz Nükhet Küçükel Ezberci ile Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Elazığ Vakfı üyesi Vedat Kent’te konserin izleyicileri arasındaydı.  

Konserin şefliğini yapan Angel Gil-Ordonez icra edilecek eserleri sayarken en son eserin otantik bir eser olan Çayda Çıra olacağını anons etti. 

Klasik müziğin örnekleri ile Rocio Bazan’ın flamenko seslendirmelerinin yanı sıra Elazığ musikisi içinde önemli bir yeri olan Çayda Çıra’da hem orkestra tarafından hem de solistler tarafından sahnede icra edildi.  İspanyol televizyonu tarafından da kayda alınan konserin son eserinin Elazığ musikisine damga vurmuş olan anonim bir parça olan Çayda Çıra ile bitmesi, yerli yabancı tüm izleyiciler tarafından ayakta alkışlanmasına  neden oldu. 

WhatsApp_Image_2023-07-30_at_11.54.04_1

OTOMOBİL İLE TRAKTÖR ÇARPIŞTI: 1 YARALI OTOMOBİL İLE TRAKTÖR ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Konser sonrası verilen resepsiyonda izleyiciler tüm eserleri beğeni ile dinlemelerinin yanı sıra Flamenko ve Çayda Çıra müziğine hayran olduklarını belirttiler. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay’da bu olumlu geri dönüşler üzerine, hemşehrimiz Vedat Kent’e Elazığ musikisinin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışındaki konserlerde daha fazla yer verilmesi durumunda çok daha fazla tanınacağını ve bu akşam olduğu gibi çok olumlu geri dönüşlerin olacağını belirtti. Kent’te, Dışişleri Bakan yardımcısı Bozay’a Ankara’da bir çok ülkenin Büyükelçilerinin katıldığı böyle bir konserde şehrimizin önemli bir esrine yer verilmesinde aracılık ettikleri için tüm Elazığlılar adına önce Dışişleri Bakanlığımıza sonra Limak Filarmoni Orkestrasına ve Ankara’nın İspanya Büyükelçiliğine şükranlarımı arz ediyorum dedi. 

Editör: Haber Merkezi