Yenice Köyü İlkokulu’nda ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma’ Yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve madalya verildi.

Düzenlenen yarışmaya Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Yenice Köyü İlkokulu Okul İdaresi, okul öğrencileri ve aileleri katıldı. İstiklal Marşının önemine değinen Yenice Köyü İlkokulu Okul Müdürü Beytullah Adal Akçakiraz Belediyesinin destekleri ile yarışmayı düzenlediklerini ifade etti.

FORKLİFTİN ALTINDA KALAN İŞÇİ AĞIR YARALANDI FORKLİFTİN ALTINDA KALAN İŞÇİ AĞIR YARALANDI

Yenice Köyü İlkokulu Okul Müdürü Beytullah Adal, “ İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı’nı makul bir şekilde okumak bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı’nı anlamak için Mehmet Akif’i iyi bilmek onun bütün yönleriyle şahsına topladığı Milli Mücadele ruhunu yakından tanımak bu ruhu hakkıyla hissettirmek gerekir. Milli ve manevi duygulara önem verilmesi o coşkuyu en derinden hatırlamak amacıyla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Akçakiraz Belediyesi’nin destekleri ile Yenice İlkokulu olarak İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasını düzenlendik” dedi. Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ise yarışmaya katılan öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, “Sevgili gençler benim sizlere bir tavsiyem var. Gelin bu şehrin ekonomisine yön veren birer gençler olun, gelin ticaretine yön veren birer gençler olun, birer hanımefendi olun, beyefendi olun. Gelin bu şehrin siyasetine, tarımına, ziraatine, hayvancılığına yön veren birer gençler olun. Bu okumayla olur. Tabi ki oyun oynayacaksınız tabi ki tabletlerine dokunacaksınız ama ne yaparsanız yapın kitap okumayı ihmal etmeyin” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan minikler yarışmada İstiklal Marşını güzel okumak için ter döktü. Yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve madalya verildi.

Editör: Haber Merkezi