İzzet TUMAY- Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bugün idrak edilecek. Kadir Gecesi Müslüman dünyası için en önemli gecelerden birisidir. Bu gece Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'e vahyedilmeye başlandığı gecedir.

İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Kadir Gecesi'nde bolca tövbe ve istiğfar edilmesini tavsiye edilirken, Ramazanın son 10 günü ibadetlerin yoğunluğu daha üst seviyeye çıkıyor. Bu zaman diliminde olan Kadir Gecesi bir milat kabul, bu gece bir fırsat gecesi olarak kabul ediliyor. İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de eller semaya açılır, dualar edilir ve çeşitli ibadetler edilir.

MANEVİ EĞİLİMLERİN YÜKSELTİLMESİ İÇİN FIRSAT

Kur'an-ı Kerim'in indiği gecede Kur'an okunması çok önemli. Kadir Gecesi'nde dünya telaşından, meşgalelerinden biraz daha uzak durarak, manevi eğilimlerin yükseltilmesi gerekiyor.

“Bin Aydan Daha Hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi yarın idrak edilecek. Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 17 Nisan’da yani bugün idrak edilecek. İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Sözlükte kadir kelimesi “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara gelir.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e Hira dağında Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti o kutsal gecede inmiştir.  Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın 97'nci süresi olan 5 ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nde namaz borcu olanların kaza namazı kılmaları tavsiye edilmiştir.

Yine kadir gecesinde Kur’ân-ı Kerîm okumak, tevbe istiğfar etmek, hamd etmek ve şükür halinde bulunmak, Allah’ı çokça zikretmek, sadaka vermek gibi ibadetlerin yapılmasının önemli olduğu vurgulanır.

ELAZIĞ’DA AVCI ADAYLARINA KURS DÜZENLENDİ ELAZIĞ’DA AVCI ADAYLARINA KURS DÜZENLENDİ

Bu vesile ile TURAN Gazetesi olarak başta tüm İslam alemi olmak üzere değerli Elazığ halkının ve tüm inananların Rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı, duaların ve tövbelerin kabul olduğu Kadir Gecesin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi