ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR

Elazığ’da yıllardır gündemde olmasına rağmen kalıcı çözüm üretilememesi nedeniyle her geçen gün artan kaldırım işgalleri ile ilgili denetimlerde uygulanan çifte standart tepkilere neden oluyor.
Kentin bazı bölgelerinde faaliyet gösteren bazı zincir marketlerin bulundukları alanın kaldırım ve yollarını gelişigüzel işgal etmelerine rağmen bu işgallere gerekli müdahalenin yapılmaması dikkatlerden kaçmazken, özellikle küçük ölçekli ifade edilen bazı esnafların kapı önüne en ufak bir obje koyduklarında zabıta tarafında aynı gün uyarılmaları çifte standart olarak değerlendiriliyor.
31 Mart seçimlerinin hemen ardından Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri kaldırım işgali ile ilgili denetimlerini sıklaştırdı ama uygulamada 'Çifte Standart' olması tepkilere neden oldu.  

BÜYÜK İŞLETMELERE GÖZ MÜ YUMULUYOR?...   

Zabıta ekiplerinin işyerlerine hak, adalet ve eşitlik kavramına göre denetim yapması gerekirken; kentte faaliyet gösteren bazı zincir market ve büyük işletmelerin kaldırım işgallerine devam etmelerine rağmen bu işgallerin sona erdirilmesi adına herhangi bir müdahalede bulunulmadığı gözlemlenirken, ara sokaklarda bulunan küçük çaplı işletmelere ise en küçük bir işgalde zabıta ekiplerinin uyarıda bulunması çifte standart olarak değerlendiriliyor. Bazı işletmelere kaldırım işgaline müsamaha edilmesi gerek esnaf ve gerekse yurttaşlar arasında tepkilere neden oluyor.

Editör: İzzet TUMAY