“KALECİ BİR PUAN'DIR” İLKESİ!..

Transfer yasağını kaldırdıktan sonra kadrosuna 6 oyuncu takviyesi yapan Elazığspor, 10 puan önünde yer alan  Osmaniyespor FK’yı konuk ettiği müsabakaya 5 yeni isimle çıktı…
Geçen hafta transfer haberimizde de duyurduğumuz özellikleriyle Kaleci Hakan CANBAZOĞLU, Savunma’da Yüksel KAYAALP, Merkezî Orta Saha Mesut SARAY ile Yağızcan ERDEM, Kanat Oyuncusu Hakkı İsmet ŞİMŞEK ve Forvet Feyzullah Şahin GÜNEŞ’le anlaşma sağlayan Elazığspor, hayli vakit kaybedildiği için bu futbolculardan “hazır olmadığı” bildirilen Forvet Feyzullah Şahin GÜNEŞ hariç, 5 oyuncuyu da sürmüştü oyun alanına…
Zirâ, boyu iyice kısalan ligde, sezon bittiğinde Elazığspor’un puan cetvelinde son 4 takım arasında yer almaması için, kazanmaya ve puanlara ihtiyacı vardı!..
***

Siz bu satırları okuduğunuzda, transferin bitimine saatler kala, yine transfer haberimizde duyurduğumuz gibi; Elazığspor görüştüğü 7 futbolcu arasından birkaç tanesi hariç belki anlaşmaya vardığı isimleri kadrosuna katmış olacak…
Yani, en azından 10 takviye transfer yapmış olacak Elazığspor…
Tabii, Ara Transfer Dönemi’nde transferin ne kadar zor ve ne kadar riskli olduğunu söyler dururuz yıllardır!
Bir de buna transfer yasağının yeniden konacağı, yani yeniden tahtanın kapanacağı gerçeğini de ekleyecek olursak, bu kez takviye transfer sayısının makul ve mazur karşılanacağını ve “bu kadar transfer mi yapılır?” sorularının baştan karşılıksız kalacağını bilmemiz lâzım!
Bu tablonun sonucunda; Lig’in İlk Yarısı’ndaki kadroda forma giyen Elazığlı genç oyuncularla, Ara Transfer Dönemi’nde kadroya katılmış olan futbolcuların maliyetinin bir olamayacağı ve külfetin artacağı gerçeğini de göz ardı etmemek ve dengeleri gözetmek gerektiğini unutmamak lâzım!..
Bundan sonra kazanırsanız haklı ve doğru yapmış, kaybederseniz hatalı ve yanlış davranmış olacaksınız?
Özetle, Türkiye’nin de Elazığ’ın da ölçüsü belli, herkes sonuçlara bakacak ve sportîf başarıya göre sizi yorumlayacak!..
***
Osmaniyespor FK’yı yenseydi Elazığspor, puan farkı 7’ye inecek ve boyu kısalan ligde bir rakip daha bulacaktı kendine ama, ne yazık ki olmadı…
Şans Elazığspor’dan yana olsa; 80. Dakika’da İsmet topu boş kaleye gönderir, maçta ne yaptığınıza, neyi yapmadığınıza bakmadan herkes 3 puanın büyüsüyle methiyeler düzerdi yönetime, belki de gençlerden kurtulduğu ilk maçta galip geldi diye Cafer Hoca’yı savunanlar bile olurdu!..
Kaleci Hakan’ın kritik kurtarışları ve bir libero misâli ceza alanı önünde tehlikeyi başlamadan bitiren hamleleri olmasa; Elazığspor’dan çok daha fazla ve net gol pozisyonları bulan rakip, en azından Adana’da attığı kadar da Elazığ’da gol atardı bize?
Futbol’un basit ama şaşmayan ilkelerinden biri de; “Kaleci 1 Puandır” ilkesidir…
Osmaniyespor’a mağlup olmadıysak, futbol her ne kadar “takım oyunu” olsa da Kaleci Hakan’a borçlu olduğumuzu unutmamalıyız ve bunun için “transfer yapıldı, yapılmadı” tartışmalarını artık bir kenara koyarak, yapılan / yapılacak oyuncu takviyelerinin Elazığspor’a faydalı olmasına bakmalıyız!
Osmaniyespor karşısında forma giyen 5 yeni oyuncu, ilk maçtan alkışlanan Kaleci Hakan haricinde zamanla daha faydalı olacaklar…
Umarız Hakan’la iyi bir tutana sahip olan Elazığspor, transferde kadroya katılacak isimler arasında orta alan desteğiyle golleri sıralayabilecek bir de atan, hatta atanlara sahip olur da puanları toplayarak amatöre düşmekten kurtulur!
Elazığspor’un, ateş hattında yer alan 3 takımı değil, son 4’ün üstünde bulunan Hendek, Karaman ve Bergama’yı kendine hedef alması gerek!
Dün bu takımların tamamı mağlup oldu; ne yazık ki önce kazanması, sonra hesap yapması gereken Elazığspor kazanamadı?