Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar KARAGÖL, “Maddi manevi destek vermeye çalışıyoruz. Birçok insanın hayatına dokunduk” dedi. 

YILMAZ: “EVLİYALAR DİYARI ELAZIĞ’A YAKIŞMAZ!” YILMAZ: “EVLİYALAR DİYARI ELAZIĞ’A YAKIŞMAZ!”

“Derneğimizde şiddet görmüş kadınlar var, tek başına çocuk büyüten annelerimiz var. Aynı zamanda çocuk istismarı, madde bağımlısı gençlerimize yönelik çalışmalarımız var’’ diyen Başkan KARAGÖL, şunları söyledi: ‘’Hem ailelere hem gençlerimize ve hem genç kızlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. İş imkânı bulmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda spora yönlendirmenin dışında, maddi manevi destek vermeye çalışıyoruz.  

‘’KADINA KARŞI ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ’’ 

Kadınlarımız belki en yakından belki de hiç tanımadığı insanlar tarafından maalesef ki öldürülüyor. Ne ekonomik sistem, ne başka sebepler hiçbir sebep kadına yönelik şiddeti kabul edemez. Biz bu konuda hukuksal destek vermeye çalışıyoruz, psikolojik anlamda destek vermeye çalışıyoruz. Koruma evlerinden çıkıp da tek başına hayatta tutunmaya çalışan kadınlarımıza maddi anlamda kiralarında faturalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bebekleri olan kadınlarımız oluyor hem çocuklarını hem kendilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 

''YÜRÜRLÜĞE SOKMA AŞAMASINDA OLAN PROJELERİMİZ VAR’’ 

Koli yardımları yaptık, 10’un üzerinde kadınımıza psikolojik destek verdik. Hukuksal danışmanlık verdirdik. 23 Nisan'da çocuklara hediyeye eşyalar gönderdik. Kadınlarla ilgili bazı ailevi sorunları polisle istişare edip onlara yönlendirdik. Bazı memur kesimi öğretmen arkadaşlarımızdan da oldu. Bu konuda hukuksal danışmanlık yaptık. Sadece mağdur kadınlarımız gelmiyor. Memur kesimi, öğretmen kesimi, doktor kesimi de gelip bizden destek almaya çalışıyor. Projelerimiz var. Yürürlüğe sokma aşamasındayız. Bunlar kadına, çocuğa ve çocuk istismarına ve madde bağımlılığına yönelik. İnşallah eğer onaydan geçerse bir an önce başlatmayı düşünüyoruz. Düşündüğümüz etkinliklerimiz de var. Bunlarla ilgili yönetimimizle çalışmalarımızı da yapıyoruz şu an her şey çok güzel gidiyor. Birçok insanın hayatına dokunduk. Dokunmaya da devam edeceğiz. Türkiye genelinde daha büyük çalışmalar yapmayı umuyoruz.” dedi. 

‘’DAHA FAZLA KİTLEYE ULAŞMAK İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR’’ 

Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Çünkü biz Kadını Yönelik Şiddet Derneği olarak sadece kadın şiddete  değil, biz toplumun şiddetine karşıyız. Kadın, erkek hiç fark etmez. Bu konuda herkesin hem maddi hem manevi desteklerini bekliyoruz. Çünkü yeni kurulan bir derneğiz. Ne kadar çok destek verirlerse o kadar anlamda da büyümeye ve daha çok insana dokunmaya çalışırız. 

‘’DAHA ÇOK EVLİLİĞİ KURTARMA PEŞİNDE OLUYORUZ’’ 

Mahremiyete önem veriyoruz. Bize geldikleri zaman sadece ben dinliyorum. Gereken yerlere kurumlara yönlendiriyoruz. Daha çok evliliği kurtarma peşinde oluyoruz. O dinamiği bozmamaya çalışıyoruz. Evliliklerde küçük sorunda bile bazen boşanmayı istiyor olabiliyorlar. Bu anlamında daha çok psikolojik destek vermeye çalışıyoruz ki biraz daha ekonomik özgürlükleri için iş bulmaya çalışıyoruz. Evde yapabileceği işler yapmaya çalışıyoruz. Bunların hem evlilikleri için hem eşleri için hem de kendileri için de çok iyi oluyor.”

Editör: İzzet TUMAY