EMEKLİLERE İNDİRİM MÜJDESİ! EMEKLİLERE İNDİRİM MÜJDESİ!

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun KARAKUŞ Elazığ Maden sahasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu…

“EN FAYDALISI DEVLET İLE ELAZIĞ İŞ DÜNYASI’NIN ORTAKLIĞI”
Gazeteniz TURAN’a açıklamalarda bulunan Başkan KARAKUŞ, maden rezervlerinin Elazığ ve ülke için en faydalı şekilde işlenmesinin yolunun Devlet ile Elazığ İş Dünyası’nın ortaklığı olduğunu söyledi.
Maden sahalarının Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesi için kurulan Elazığ Girişim Grubu’nun ihaleye girebilmesi için yeterli şartların oluşturulmadığını da vurgulayan Erhun KARAKUŞ; “Maden ilçesindeki maden rezervleri konusunda Elazığ Kamuoyu’nda büyük bir duyarlılık oluştu. Gösterilen çabalar neticesinde ihale 3 ay ertelendi. Ancak, ihalenin ertelenmesi çözüm değil, yapılacak bir işin 3 ay sonraki bir zamana ötelenmesinden ibarettir. Oluşturulan Elazığ Girişim Platformu’nun bugün 2 milyar liralık bir teminat toplamaya ihtiyacı var. Bu meblağ bulundu diyelim. İhaleye girecek tek firma değil. İhaleye girecek firmalardan bazıları kamuoyuna lanse edildi. Cengiz Holding, Kolin İnşaat gibi sermayeleri çok büyük olan firmalar. 3 aylık süreçte 2 milyar gibi bir teminat bedelini 3 ayda toplamaya çalışan Elazığ Girişim Grubu’nun bu parayı toplasa bile ihaleye girip bu firmalarla rekabet etmesi mümkün değil. Dolayısı ile sonuç değişmeyecek.”

“% 51 DEVLET, % 49 ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU’NUN KATILIMI…”
“İhaleyi alan bir firma dört milyar liralık bir bedelle devlete ödeme yaptı. Karşılığında 20-30 yıl orayı işletecek ve bu süreçte milyarlarca dolar kazanacak. Bu noktada ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhranlı dönemi de göz önünde bulundurularak Kamu-Özel ortaklığının bu sahada devreye girmesini öneriyoruz. Bu kapsamda % 51 devlet, % 49 Elazığ Girişim Grubu’nun katılımı ile işletilecek ve işletim süresince 10 yıllar boyunca devletin hazinesine kaynak bir para girmiş olacak. Bu belki hazineyi rahatlatacak, ekonomik iyileşmeler sağlayacak. Diğer taraftan Elazığ ili ve bölge için ekonomik kalkınmada önemli kazanımlar sağlayacak.” Diye konuştu...

 ‘İHALE ŞEFFAF YAPILACAKTIR’ DEMEK BU MİLLETLE ALAY ETMEKTİR!”
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun KARAKUŞ, açıklamasını şu ifâdelerle tamamladı; “İhalenin ertelenmesi bir maharetmiş gibi ya da bir çözümmüş gibi kamuoyuna sunuluyor. İhalenin ertelenmesi 3 ay önce olacak bir işi 3 ay sonraya bırakmış olmaktır. Başka da bir getirisi yoktur.
İkinci bir husus da ilimizin iki milletvekili Enerji Bakanı ile görüştü. Görüşme neticesinde ‘ihale şeffaf bir şekilde yapılacaktır’ cümlesini kurdular. Bu milletle alay etmektir. İhale mevzuatı açıktır. Zaten ihalenin şeffaf olması gerekiyor. Bunu bir maharetmiş gibi kamuoyuna sunmak milletin aklıyla dalga geçmektir. Bu bir başarıymış gibi anlatılıyor. Mademki gidildi Enerji Bakanı’nın yanına orada görüşülmeliydi bu konu. ‘Kamu ve Elazığ İştiraki ile işletilmesini istiyoruz’ denilseydi.
Yeniden Refah Partisi olarak çağrımız nettir. Bu madenlerin ülke ve ilimiz ekonomisine uzun yıllar boyunca fayda getirmesinin tek yolu kamu özel ortaklığıdır. Aksi takdirde a firması b firması işletmeyi alır. 3 milyar TL kamuya bir kereye mahsus devlete ödeme yapar. 40 yıl boyunca işletir ve tabiri caizse buranın kaymağını alır sömürür, Elazığ’a da posası kalır. Önümüzde bir Ferrokrom örneği var. Bunu da mı göz önünde bulunduramıyorlar. Elazığ’da olan Elazığlılar tarafından ve devletin desteği ile işletilirse bu millî bir kazanım olacaktır.’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi