İzzet TUMAY- Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, 6 Ocak depreminin 3. ayını doldurmasına rağmen Fırat Üniversitesi Hastanesi'nin hasar raporunun kamuoyu ile paylaşılmadığını, bu durumun hem sağlık çalışanlarını hem de hastaların tedirgin ettiğini söyledi.

Karataş, 6 Ocak depreminin 3. ayını doldurmasına rağmen hastanesinin hasar raporunun kamuoyu ile paylaşılmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un daha önce orta hasarlı binaları da ağır hasar kabul edip, güçlendirme yapmadan yıkılacağı açıklamasına rağmen Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin acaba orta hasar mı yoksa ağır hasarlı mı olduğu kamuoyu ile paylaşılmadan restorasyon çalışmalarına tüm hızıyla devam edilmesinin akıl ve mantık ile bağdaşmayan bir durum olduğunu söyledi.

ELAZIĞ'DA IŞKIN MEVSİMİ! ELAZIĞ'DA IŞKIN MEVSİMİ!

KARATAŞ, şöyle konuştu: ‘’Peki hasar raporu belli olmadan, kamuoyuna bu konuda açıklama yapılmadan restorasyon için harcanan bütçe olanakları heba edilmiş olmayacak mı? Elazığ'a ve komşu illere hizmet veren bir Üniversite Hastanesi'nin depremde aldığı hasarın boyutunu kamuoyuyla paylaşmaması hem sağlık çalışanlarının hem de hastalarını tedirgin etmektedir. Hastanede servisler boşaltılıyor, hastalar başka servislere taşınıyor ve hummalı bir şekilde restorasyon çalışmaları yapılıyor. Peki hasar raporu belli olmadan, Kamuoyuna bu konuda açıklama yapılmadan restorasyon için harcanan bütçe olanakları heba edilmiş olmayacak mı?’’

Editör: Haber Merkezi