KAZA YAPAN MİDİBÜS İLE İLGİLİ ‘SKANDAL’ İDDİA; MUAYENE VE SİGORTASI YOKMUŞ! 

Elazığ’da bugün meydana gelen bir kaza kent genelinde büyük bir üzüntüye sebep olurken, midibüsle ilgili ortaya atılan iddialar ‘pes’ dedirtti. 

FRENİ PATLAK YURTBAŞI BELEDİYESİ!  

Geçtiğimiz yıllarda 8 bin nüfuslu Yurtbaşı Belediyesi Başkanı Yasin YILMAZ’ın makam aracı gündeme bomba gibi düşmüştü. Bugün ise Yurtbaşı Belediyesi’ne ait bakımsız ve eski midibüs Pertek Caddesi’nde trafik kazasına sebep oldu ve 1 vatandaş öldü, 20 öğrenci ise yaralandı. 

ELAZIĞ VALİSİ DOÇ. DR. TORAMAN’DAN TURAN’A KUTLAMA! ELAZIĞ VALİSİ DOÇ. DR. TORAMAN’DAN TURAN’A KUTLAMA!

11111-1

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında genelge yayımlanmasına karşın Elazığ'ın AK Partili Belde Başkanı Yasin YILMAZ'ın 600 bin TL değerindeki araç alması dikkat çekti. YILMAZ, "Ortada lüks bir araba yok." açıklamasında bulunmuştu. 

BAŞKAN YILMAZ, "ŞAHİN ALACAK HALİMİZ YOK YA" DEMİŞTİ! 

2021 yılında Başkan Yılmaz, aldığı AUDI marka makam aracıyla gündeme gelmiş, yine o dönem yaptığı bir açıklamada, "Ortada lüks bir araba yok. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleriyle ilgili yapmış olduğu uyarı lüks araçlar almayın uyarısında bulunuyor. Bizde bu uyarıya uyarak bu aracı aldık gidip Şahin alacak halimiz yok ya… Ben 4 aydır arabamı satmışım 4 aydır bir arabada kiralamadım kendime ve bu aracı da satın aldım. Birçok belediye başkanı 7 bin TL, 10 bin TL vererek araç kiralıyor ama ben kiralamadım. 4 ay arkadaşlarımın araçlarına binip geziyordum. Hangi belediye başkanı bunu yapar kaldı ki benim bütçem de var" şeklinde konuşmuştu. 

2222-1

Bugün meydana gelen kaza 1 kişinin hayatına mal oldu, onlarca kişi yaralandı... Şimdi AUDİ makam arabasına binen, bunu eleştirenlere Şahin’e, Doğan'a mı binelim?'' diyen Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin YILMAZ'a TURAN Gazetesi olarak 'Elazığ kamuoyu' adına soruyoruz;   

*Freni patlayan Midibüs kaç modeldi? 


*Midibüsün muayenesi ve sigortası var mıydı? 

*Daha geçenlerde tekeri top atan bu midibüs bugün neden trafikteydi? 

*Başka otobüs mü yoktu ki bu midibüs öğrencilere tutuldu?                                                                                                                                                                                     

*Midibüsü kullanan şoför daha önce frenlerle ilgili sıkıntıyı defalarca bildirmesine rağmen neden dikkate alınmadı?

ÖZAY'DAN AÇIKLAMA; ''MİDİBÜSÜN ÖĞRENCİ TAŞIMASI SUÇ!''

Elazığ Okul Servislerinden Sorumlu İbrahim ÖZAY, Yurtbaşı Belediyesi’ne ait olan midibüsün öğrenci taşımasının suç olduğunu söyleyerek, “ Haberlerde Öğrenci servisi diye yazılması doğru değil.  Elazığ'da bir panik havası oluşturur. Bu bir servis aracı değil, Yurtbaşı Belediyesine ait midibüs. Yurt başı belediyesi büyük bir suç işledi. Garajda yatan, çalışmayan araçla öğrenci gönderemez. Biz mahkemeye vereceğiz. Öğrencinin Yurtbaşı belediyesin de ne işi var? Elazığ 400 tane servis olarak bizler bedava götürmeye çalışıyoruz. Diyelim ki olmadı. Saatimize uymadı. Elazığ Belediyesi veyahut da valilik öğrenci servislerinden birini  çağırıp da gönderemiyor mu? Herkes işini yapsın. Taksi taksiciliğini, Belediye aracı kendi işi yapsın. Öğrenci taşımak okul servilerinin işidir. 

''YURTBAŞI BELEDİYESİ ÖĞRENCİ SERVİSİ DEĞİLDİR!''

Bizde araç yaşı 15 yaş olacak. Biz de otomatik kapısı olacak, sensörlüdür bunlar olmazsa olmazımız. Mümkün değil manevi istasyondan geçmiyor. Günlük bizi denetliyor trafik. Yurtbaşı belediyesi ait aracın yaşı yok. Onlar öğrenci servisi paketi durumunda bile değil otobüstür onlar.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi