2024 Nimri Kullukları Sanat Projesi’nin konuk sanatçısı Marc PEDOUX, AB-I HAYAT isimli heykelini gerçekleştirmek için Keban’ın Nimri Köyü’ne geliyor. 

ELAZIĞ VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI! ELAZIĞ VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI!

Karagöz Sanatevi tarafından yürütülen, Nimri Kullukları Sanat Projesi bu sene Fransa’da Doğa ve Sanat akımının öncülerinden heykeltıraş Marc PEDOUX ‘yu ağırlıyor. 

7 Mayıs ve 21 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Doğa ve Sanat içerikli 2024 Nimri Kullukları Sanat Projesinin ana teması su olarak belirlendi. Bu kapsamda 19 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Nimri Köyü girişindeki Kazım Hasan Bademliğinde su çıkarılacak ve sanatçı Marc PEDOUX alanda kulluklardan esinlenen bir heykel yaratacak. 

Kazım Hasan Bademliğinin bulunduğu bölgede, toprak ve badem ağaçları tarihte ilk kez yeraltı suyu  ile buluşacak. Marc PEDOUX’nun suyun gelişini kutlamak için yaratacağı heykelin ve açılacak kuyunun ismi Ab-ı Hayat olacak. Suyu yeraltının derinliklerinden yeryüzüne İmpo Motor Pompa çıkarırken, Ab-ı Hayat Heykelinin yapımında Keban Kaymakamlığı destek veriyor. 

DOĞA VE SANAT KONULU BIR SÖYLEŞİ DÜZENLENECEK 

Ayrıca Elazığ Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Marc PEDOUX ile 15 Mayıs Çarsamba günü saat 14.00’te Doğa ve Sanat konulu bir söyleşi düzenliyor. 

4B862D1E 3F1F 45E1 94F4 Effe73228126

2016 yılında başlayan Nimri Kullukları Sanat Projesine ilk kez uluslararası bir heykeltıraş katılarak, eserini armağan olarak Nimri Köyü’nde doğaya bırakacak. 

Heykel ve kuyunun açılışı 19 Mayıs pazar günü saat 15.00’te Kazım Hasan Bademliğinde yapılacak. 

Editör: İzzet TUMAY