İzzet TUMAY- Elazığ’ın Keban ilçesine bağlı köylerde depremden etkilenen ve yıkım kararı alınan ev sahibi vatandaşlar yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyeti Gazeteniz TURAN’a anlattı. 

Köylü vatandaşlar, büyük bir belirsizliğin olduğunu ve hak sahipliği süreci bitmeden köylerde yıkım yapılmasının büyük bir mağduriyete yol açacağını ifade etti.  

keban özel1

Yaşadıkları mağduriyeti Gazeteniz TURAN’a anlatan Ferhat BİBAL, ‘’Çok büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Evler yıkılacak henüz HAKSAHİPLİĞİ süreci bitmeden yıkım yapılırsa süreç tamamlandığında hak sahipliği çıkmayan vatandaş için ikinci bir yıkım olacaktır, hiç değilse Elazığ depreminde yeni evler teslim edilene kadar eski evlerin çoğuna dokunulmadı ve vatandaş bir müddet evlerini depo olarak kullanıldı. Aynı şekilde depo ve ahır şeklinde kullandılar ortalama 3 yıl boyunca. Henüz ortada TOKİ'nin köylere yapacağı evlerin projesi ortada yokken ve yerinde dönüşüm için verilen para bile şu an itibariyle tek katlı bir yapı bitirmeye yetmezken yıkım yapılması insanların içinden çıkılmaz sorunlarla baş başa bırakacak.’’ Dedi.   

İÇİLEBİLİR SU KANALİZASYONA BAĞLANDI! İÇİLEBİLİR SU KANALİZASYONA BAĞLANDI!

keban özel3

‘’KÖYLÜLER ÇELİK KONSTRÜKSİYON EV İSTEMİYOR’’ 

Yeni yapılacak konutların projelerini görmediklerini ve ahırı olmayan evlerin yapılacağını öğrendiklerini iddiâ eden Ferhat BİBAL sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Köylü çelik konstrüksiyon evlerden istemiyor. Söyledikleri istedikleri köy evleri altı depo ve üstü ev şeklinde yapılar isteniliyor. Ahır isteyenler ayrı yerde ya da evin altında şeklinde olmasını istiyorlar. Bu kadar belirsizlik varken yıkımın başlatılması belirsiz olan süreç yüzünden vatandaşı strese sokmuştur. Köy muhtarları süreç hakkında köylüye yeterli açıklama yapamıyorlar. Bu konuyla ilgili kurumlardan ve yetkililerden bir açıklama gelmiyor, köylülerin idarecilerden tek istediği yeni yapılar yapılana kadar evlerine karışılmaması ve gerekirse tekrar incelenmesini talep ediyorlar.’’ Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi