Elazığ’da Güneykent Mahallesinde ikamet eden Down sendromlu, çocuğuyla yalnız yaşayan Fatma T. isimli yaşlı kadın tüm birikimini cami inşaatında kullanılmak üzere bağışladı. 

Ayşe T. isimli down sendromlu yaşlı kadın insanlara örnek bir davranışa imza atarak, Güneykent Camisinin bir an önce bitmesi için zor günler için sakladığı 1 beşi bir yerde, 1 çeyrek ve kefen parası için bir kenarda tuttuğu 7.100 TL’yi camiye bağışladı... 

Ekran Görüntüsü 2024 05 05 192057Kendisi ihtiyaç sahibiyken Güneykent mahallesinde yapımı devam eden Camiye elinde avucunda ne varsa bağışlayan yaşlı kadının bu örnek davranışı ‘İnsanlık böle bir şey’ yorumlarına neden olurken, Güneykent Mahalle Muhtarı Necati KARATAŞ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Down sendromlu çocuğuyla yalnız yaşayan Fatma Teyzemiz. Kendisi ihtiyaç sahibiyken Güneykent mahallemizde yapımı devam eden Camimize elinde avucunda ne varsa bağışladı. Ramazan ayında teravih namazını kılacak cami olmadığından ilk defa teravih kılamamış ve buna çok üzülmüş.

ELAZIĞ’DA OKUL ÖNÜ DENETİMLERİ SÜRÜYOR ELAZIĞ’DA OKUL ÖNÜ DENETİMLERİ SÜRÜYOR

KEFEN PARASINA KADAR CAMİ YAPIMINA KATKI İÇİN BAĞIŞLADI

Camimizin bir an önce bitmesi için zor günlere sakladığı 1 beşibir yerde 1 çeyrek ve kefen parası için kenarda tuttuğu 7.100 TL yi camimize bağışladı. Israrla evini de bağışlamak istedi ve camimiz bir an önce bitsin dedi. Dünyevileştiğimiz, maddeye bu kadar hırsla tutunduğumuz bir zamanda; bir nefes ötesinde durduğumuz ölüme bu kadar yakınken, teyzemizin hayata bakışına ne kadar da muhtacız!  Boş bıraktığımız camilerimize bakıp ders çıkarmamız gereken bu imana ne kadar da muhtacız! Zor zaman birikimini "En zor zamanım içinde namaz kılacağım bir caminin olmadığı zamandır " deyip kefen parasını bağışlamak! Allah'ım Fatma Teyzemizin imanından bizlere de ver." diye konuştu.

Editör: İzzet TUMAY