MİLLETVEKİLİ EROL: “BU DURUM ELAZIĞ’A YAPILAN BİR HAKSIZLIKTIR” MİLLETVEKİLİ EROL: “BU DURUM ELAZIĞ’A YAPILAN BİR HAKSIZLIKTIR”

KEMAL TURAN MEZAR VE TURAN

Gazetemizin Kurucusu İhsan TURAN’ın 2. oğlu ve 2. kuşak temsilcilerinden olan Kemâl TURAN'ı vefâtının 16. Yıl dönümünde rahmetle ve büyük bir özlemle anıyoruz…
10 Ocak 1928 tarihinde dünyaya gelen Kemal TURAN; İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamlamış, ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni derece ile bitirmişti.
Kemal TURAN, Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara’dan Elazığ’a döndü…

ELAZIĞSPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NI YAPTI…
Avukatlık mesleğini icra etmeyen ve memleketi Elazığ’da babası İhsan TURAN’ın yanında gazetecilik mesleğini yürüterek uzun yıllar kardeşleri ile birlikte gazetecilik, matbaa ve aile şirketi olan Gölcük Sineması’nın işletmesi gibi faaliyetleri sürdüren Kemâl TURAN, 1972 Yılı’nda bir dönem Elazığspor Kulübü Başkanlığı’nı da yapmıştı…
ŞEREF BASIN KARTI SAHİBİYDİ…
Yayınlanmış birçok makalesi bulunan, bir makalesi nedeniyle dönemin NATO Genel Sekreteri Joseph LUNS tarafından da takdir gören Kemâl TURAN, Şeref Basın Kartı sahibiydi.
Evli ve 2 çocuk babası olan, 18 Ekim 2006 tarihinde İstanbul’daki evinde 78 yaşında vefât eden Kemâl TURAN, İstanbul’da Zincirlikuyu Mezarlığı’nda medfundur.

Editör: Haber Merkezi