KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU 1 NİSAN'DA BİTİYOR KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU 1 NİSAN'DA BİTİYOR

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Yerinde Dönüşüm Projesi” hayata geçirildi.

“Yerinde Dönüşüm Projesi” kapsamında binaların zemin+4 kat olacak şekilde yapılması kararlaştırıldı.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Elazığ’da kat uygulamasının artırılması yönünde görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde zemin+4 kat uygulaması Elazığ özelinde +7 kat olarak değiştirildi.

Akp-1
AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, şehrimize hayırlı olsun notuyla yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Depremden etkilenen şehirlerimizin yaşanmışlıklarını ve kültürünü koruyarak şehirlerimizi güvenli ve hızlı bir şekilde ayağa kaldırmak amacıyla uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesindeki yapılar için daha önce açıklanan zemin + 4 olan kat sınırlandırmasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Elazığ için zemin +7 olarak güncellenmiştir. Yapının bulunduğu yerdeki Belediye veya Özel idare tarafından belirlenen imar kat sınırlandırmasına uygun olmak kaydıyla yapısı 2023 yılında yaşadığımız afet sonrası yıkık, acil yıkım, ağır veya orta hasar olarak hasar tespiti yapılan yapılar için daha önce yerinde dönüşüm yasası kapsamında açıklanan zemin+4 kat uygulaması Elâzığ ili özelinde zemin +7 kat olarak değiştirilmiştir” denildi.

Editör: Deniz TURAN