MİLLETVEKİLİ EROL, GENÇLİĞİN SESİ OLDU MİLLETVEKİLİ EROL, GENÇLİĞİN SESİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Kanal Fırat ve Kanal 23 ortak canlı yayınına katılarak Elazığ’lılara seslendi.

Elazığ’da hayatının en önemli dönemlerini geçiren, burada önemli anılar, dostluklar ve hayat hikayesi edinen, bu şehrin kendisi için ne kadar önemli bir yer olduğunu her fırsatta dile getiren ve bunun bir önceki seçimde kazanması halinde Elazığ’a bakanlık sözü vererek ispatlayan CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Kanal Fırat ve Kanal 23 ortak canlı yayınına bağlanarak CHP’nin seçim çalışmasına destek vererek Elazığ’ı ne kadar özel bir noktaya konumlandırdığını yeniden ispatlamış oldu. KILIÇDAROĞLU, ortak yayında yaptığı açıklamada Elazığ’da sosyal demokrat bir değişimin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak seçimi kazanacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

“GÜRSEL BEY İLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Kılıçdaroğlu, açılamasında Elazığ’ın kendisi için çok önemli bir şehir olduğunu ve Gürsel Erol’un Elazığ için yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirterek: “Elazığ benim hayatımın en önemli kentlerinden birisidir. Dolayısıyla telefon bağlantısını sağladığınız için bütün Elazığlı hemşehrilerime yürekten teşekkür ederim. Sayın Gürsel Erol ile berabersiniz. Sayın Erol, başarılı bir Milletvekilidir. Elazığ’daki başarılarını TBMM’de yaptığı konuşmalarla da perçinliyor. Gerek sosyal demokrat hareketi anlatması açısından gerek Türkiye sorunlarına vakıf olması açısından son derece başarılı bir Milletvekilimiz. Dolayısıyla Gürsel Bey ile ne kadar gurur duyulsa azdır. Şunu da ifade edeyim önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlere katılan çok sayıda belediye başkanı adayı var ama dediğim gibi benim hayatımda Elazığ çok önemli bu nedenle Elazığ Belediye Başkanı Adayımız Coşkun Çağlar Duran, gerçekten de başarılı bir avukat, Elazığ’a aşık olan bir isim. Elazığ’da bir kan değişimine ihtiyaç var. Sosyal demokrat bir partinin, halkı seven, halkla beraber olan ve halkın sorunlarına eğilen, sorunlarını çözmek için alın teri döken bir kişiye ihtiyaç var. Coşkun Bey’in böyle bir özelliği var. Umarım Elazığlılar Coşkun Bey’i kucaklarlar. Bir kan değişimi gerçekleşirse, sosyal demokrat belediyecilik neymiş, nasıl yapılır onu biraz anlatmak gerekiyor. Yani Elazığ, sıradan bir kent değil. Sadece Harput’un tarihinin anlatılması bile başlı başına çok önemli bir olay. Bunu ancak dünyayı bileni, gören, Elazığ’ın ne kadar önemli olduğunu, buraya çok sayıda turistin gelmesine imkan sağlayan biri yapabilir. Bütün doğal yapısı itibariyle bu potansiyel var ama bu kenti tanıtmak gerekiyor. Elazığ’ı, Harput’u tanıtmak gerekiyor. Bunu tanıtacak olanlar da genelde sosyal demokrat belediyelerdir. Gerçekten dünyaya açılan, sadece Elazığ’ı kendi içine kapanık bir kent olmaktan çıkarıp, anlatacak birileri gerekiyor. Bunu da ancak Coşkun Bey anlatır. Tercihin Coşkun Bey olması benim açımdan son derece önemli. Tabi takdir kuşkusuz Elazığlı kardeşlerimin, hemşehrilerimindir ama sonuçta Elazığ hepimizin ortak paydasıdır.” açıklamasında bulundu.

“ELAZIĞ’A BİRDEN FAZLA OKUL KAZANDIRILDI” 

Deprem sonrası yapılan çalışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, “Ben Elazığ’da Ticaret Lisesi’ni okuduğumda Ticaret Lisesi yoktu. Elazığ Lisesi’nde ayrılan bir bölümde Ticaret Lisesi’ni okudum. Daha sonra yine binamız yoktu, oradan ayrılıp yukarıda Harput’a yakın olan yerde Devrim Ortaokulu vardı ve o ortaokulun öğleden sonraki bölümü Ticaret Lisesiydi. Öğrenciler oraya giderdi. Ben mezun olduktan Ticaret Lisesi yapıldı. Eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Evlatlarımızın iyi okullarda okuması hepimizin ortak arzusu. Depremden sonra Gürsel Bey gerçekten çok önemli bir noktaya parmak bastı. Elazığ’a birden fazla okul kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanları ile konuştu ve onları ikna etti. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı okul sadece Elazığ’da değil tüm Türkiye’de örnek olacak türden bir okul. Kapalı spor salonundan kütüphanesine kadar her alanda ender okullardan birisi olacak. Burada iyi öğretmenler olacak. Elazığlı gençlerimiz orada okuyacaklar, mezun olacaklar ve Elazığ’ın başarısını Türkiye’ye, Dünyaya anlatacaklar, Elazığ’ı tanıtacaklar. Bu açıdan Elazığ’ın eğitimine, kentte yıkılan binaların yeniden yapımına kadar hemen hemen her alanda Gürsel Bey, katkı verdi. Ben deprem sırasında geldim. Sayın Gürsel Erol Bey ile oturduk ve acıları dinledik. Yaraların sarılması hepimizin ortak amacıydı. Sonuçta bir Milletvekili var ve o hem parlamentoda hem parlamento dışında Elazığ’ın en güçlü sesi. Bunu gerçekten yürekten ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.
 

“BAŞKANLARIMIZ BÜYÜK BİR DAYANIŞMA İÇİNDEDİR”

CHP Adayı Coşkun Çağlar Duran’ın seçilmesi halinde bütün belediyelerin imkanlarının Elazığ için seferber edileceğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim belediye başkanlarımız arasında güçlü bir dayanışma var.  Bu güçlü dayanışmayı her alanda sergiliyoruz. Elazığ depremi dışında diyelim ki Hatay’da deprem oldu, oraya da çok sayıda hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de diğer belediyelerimiz olağanüstü katkıda bulundular. Aslında biz deprem olmasını hiç istemeyiz ama bu olay gerçekleştiğinde en azından karşılıklı yardım yapılması lazım. Bir araya gelinmesi, karşılıklı destek vermeleri gerekmektedir. Bana göre Elazığ’da okuyan öğrencilerin yaz tatillerini İzmir’de yapmaları, aileleriyle birlikte İzmir’e gelmeleri, Elazığlı bütün muhtarların İstanbul’da ağırlanması bile çok önemlidir. Bunların hepsini yapıyoruz zaten. Başkanlarımız arasında böyle dayanışmalar var. Ben eminim ki İnşallah Coşkun Çağlar Duran, Elazığ’ın güçlü bir sosyal demokrat belediye başkanı olacak. Elazığ’ı sadece kendi bölgesinde değil bütün Türkiye’de tanıtacak. Çok şey yapabilir ve Elazığ’ın makus talihini yenebiliriz. Ben buna inanıyorum.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.
Gürsel Erol ise Kılıçdaroğlu’na ilgisi ve alakası için teşekkür etti.

Editör: İzzet TUMAY