Son dönemde ulaşım ve ham maddelerdeki maliyet artışları, temel gıda ürünlerinin fiyatlarını da etkiliyor.

Elazığ’da 4 ay önce ortalama 22 liradan satılan damacana su 35 liraya kadar yükseldi. Fiyatlar, ilçe ve markalara göre değişkenlik gösteriyor. Aylar önce ortalama 22 liradan damacana su sattıklarını aktaran satıcılar, akaryakıta ve hammadde fiyatlarına gelen zamlardan dolayı su fiyatlarında ani yükselişler olduğunu söylüyorlar…

*ARSLANOĞLU; “KUR SABİTLENDİ DİYE SORUN BİTMİŞ OLMUYOR!..’’

Elazığ’da 6 markanın bölge bayiliğini yapan Mustafa ARSLANOĞLU, Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada, sektörde yaşanan sorunların devam ettiğini söyledi.

Hammadde, nakliye ve tedarikte oluşan sorunlardan dolayı zorluklar yaşadıklarını belirten ARSLANOĞLU; ‘’Suyun buraya gelmesi, paketlenmesi, taşınması her şey dolar ile oluyor. Kur sabitlendi diye sorun bitmiş olmuyor. Pet şişelerimiz, ambalajlar dolar üzerinden geliyor ve şimdi de başımızda bir savaş belası var, tedarik sorunları yaşıyoruz. Hammadde yükseliyor, akaryakıt bir düşüyor, bir yükseliyor. Elemana her şey zam gelince, sular daha da zamlanıyor. Bizim işimiz dolar endeksli. Geçen sene 10 kalem ise şu anda 20 kalem ödememiz var. Pandemi sürecinde hammadde sorun oldu, ardından gelen savaş, ekonomik kriz ve sonuç olarak halen sektör toparlanamadı.’’ Şeklinde konuştu.

*“GİRDİLERLE BİRLİKTE SU MALİYETLERİ ARTTI…”

BETON MİKSERİ KÖPRÜYE SIKIŞTI BETON MİKSERİ KÖPRÜYE SIKIŞTI

Su satışlarındaki güncel fiyatları açıklayan ARSLANOĞLU; ‘’Geçen sene Erikli suyun damacana fiyatı 16 TL’idi. 4 ay önce 22 TL oldu. Şu anda ise 35 TL oldu. Bazı marka suları almakta zorlanıyoruz, bardak suda folyo sorunu olduğundan alamıyoruz.  Bursa’dan gelen Erikli su, geçen seneden bu yana bize maliyeti 8 kat arttı. Vatandaşların su zammını görmemeleri lazım. Her sektör zamlanıyor. Bizlere sitem ediyorlar ama, bizim işimiz dolar endeksli. Kurlardan dolayı, jeopolitik sorunlardan dolayı bizler de etkileniyoruz.’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi