İzzet TUMAY - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kırmızı et fiyatları her geçengün artıyor.Bu artışlarla birlikte kırmızı etinkilosu 250 TL’ye yaklaşınca vatandaşlarda alternatif et ürünlerine yöneldi.

Sağlığa oldukça faydalı olduğuna inanılan sakatat ürünlerini özellikle Elazığ Kapalı Çarşı kasaplarında  bulmak mümkün. Kırmızı et fiyatlarının Ramazan ayında 200 TL’yi geçmesiyle birlikte  sakatat ürünlerine ilginin arttığını belirten Kapalı Çarşı esnafları, hem Ramazan ayında olunması hemde kış hastalıklarına karşı iyi gelmesin nedeniyle sakatat ürünlerine ilginin çok fazla olduğunu ifade ettiler. Sakatat ürünleri, hastalıklardan korunmak ve vücut direncini artırmak isteyen vatandaşların ilk tercihlerinden biri oldu.

Kış aylarında genellikle sakatat türünü vatandaşa çok tavsiye ettiklerini belirten esnaflar,konuyla ilgili şöyle konuştu:  ‘’Özellikle kelle, yürek,ciğer,böbrek, dil, ayak paça, işkembe, kuzu kelle ve kuzu ayak kış aylarında ve Ramazan ayında çok satılır. Bu ürünler bizlere günlük taze olarak geliyor.  Bazı esnaf arkadaşlarımız kelleyi pişmiş olarak da satıyorlar. Ramazan ayında bulunmamızla birlikle satışlarımızda  ciddi manada bir artışın olduğunu söyleyebiliriz.

VÜCUDUN  DİRENCİNİ ARTTIRIYOR

KONTROLSÜZ YIKIM ÇOK VE ÇÖZÜM YOK! KONTROLSÜZ YIKIM ÇOK VE ÇÖZÜM YOK!

Bunun vatandaşlar kışın hastalıklardan korunmak ve soğuğa karşı vücut direncini artırmak için sakatat ürünlerini çok fazla tercih ediyorlar. Özellikle ayak paça içerisinde bulunan ilik eklem ağrılarına çok iyi geliyor. Yani bir nevi doğal şifa. Hayvanların iç organları çoğu şeye göre her zaman daha sağlıklıdır. Bunun yanında satışların artmasında kırmızı et fiyatlarında ki anormal artışın büyük etken olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.”

Sakatat  ürün fiyatları ise  şöyle:

Dana ciğer 125

Böbrek 40

Yürek 60

Poçet 120

Kelle takım  ise 70 – 100 TL arasında satışa sunuluyor.

Editör: Haber Merkezi