İzzet TUMAY - Enflasyon yükselmeye vatandaşın alım gücü günden güne erimeye devam ediyor. Eriyen alım gücü piyasadaki ticari etkinliği azaltıyor. Azalan ticari etkinlik özellikle günlük kazanç sağlayan esnafı zor durumda bırakıyor…

2-50

Yeni yılla birlikte vatandaşın nefesini kesmeye devam eden zamlar dur durak bilmiyor. Asgari ücretin atmasıyla birlikte özellikle kırmıza ete gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Birçok gıda maddesinde olduğu gibi kırmızı et fiyatlarındaki anormal artış özellikle dar gelirli vatandaşı kilosu 500‘ye dayanan ete 'hasret' bıraktı.  

‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR ‘FIRAT’ ARTAN BAŞARILARIYLA, YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Sofrasını ayda bir kez de olsa etle süslemek isteyen dar gelirliler, kilosu 500 TL'ye dayanan kırmızı eti artık kilo yerine gramla alabiliyor. Yüksek fiyatlardan sadece dar gelirli vatandaşlar değil, et satışı ile geçimini sağlayan kasaplar da müzdarip. Elazığlı kasaplar, ‘’Hayatımızı verdiğimiz kasaplık mesleği boyunca hiç böyle bir durumla karşılaşmadık. Belli bir kesimin dışında kilo ile et alan vatandaş kalmadı. 

BU İŞTEN HEM DAR GELİRLİ YURTTAŞ HEMDE KASAPLAR ZARARLI ÇIKIYOR!  

İnsanlar ete zam geldiğinde bundan kasapların kârlı çıktığını düşünüyor. Halbuki bu böyle değil. Ete zam geldikçe girdiler artıyor, masraf artıyor, millet bırakın et almayı, tezgâhta bulunan ete bakmaktan korkuyor. 1 kilo bonfilenin 500, orta yağlı kıymanın 400, yağsız kıymanın 450, kuşbaşının 470 TL olduğu bir dönemde fakir fukara evine nasıl et alacak? Vatandaşlar kasaba uğramaya korkar hale geldi. Biz para kazanmaktan ziyade insanların sofrasında et olmasını istiyoruz. Ancak son zamanlarda ciddi anlamda artış gösteren fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlar kadar biz de çok sıkıntı çekiyoruz.’’ Diye konuştu. 

Editör: İzzet TUMAY