11 ilde yıkıma neden olan depremin oluşturduğu hasarın onarımı sürerken Kızılay, depremden etkilenen ve farklı illere tahliye edilen afetzedeler içinde seferber oldu. 70 ildeki afetzedelere yardım eli uzatmak için; Kızılay şubeleri tarafından giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2,2 milyon/kişilik yardım malzemesi dağıtılmaya devam ediyor.

KIZILAY ŞUBESİ  (6)

Bu yardımların devam etmesinde büyük bir katkı payı da Kızılay Elazığ Şubesi’nden geldi. Yaklaşık 3 bin 500 gönüllüyle deprem bölgelerinde çalışmalar yapan Kızılay Elazığ Şubesi vatandaşların her anında yanında olmaya çalışıyor. Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman KIZILKAYA deprem bölgelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu…

RAHMAN KIZILKAYA

RAHMAN KIZILKAYA: ‘’DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİ GECEDEN BERİ SAHADAYIZ!’’

Kızılay olarak büyük bir çabayla vatandaşların yanında olduklarını ifâde eden Kızılay Şube Başkanı Rahman KIZILKAYA şöyle konuştu; ‘’Kahramanmaraş Merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin gerçekleştiği 6.02.2023 tarihi saat 04.17’den hemen sonra saat 05.00 saatinde Elazığ Kızılay Şube Başkanlığı ofisinde Yönetim Kurulu üyeleri ve personeller ile birlikte toparlandık. Gelen haberler doğrultusunda ilk depremde ilimizde enkaz olmaması üzerine ilimize en yakın il olan Malatya’ya hareket etmek amacıyla hazır bulunan Mobil Aşevimiz (içerisinde yüklü miktarda çorba ve ikram malzemeleri ile birlikte), öncü aracımız ve servis aracımız ile birlikte yola çıkardık. Saat 08.30’da Malatya Valiliği önünde hazır vaziyette depremin panik havası yaşayan halkımıza sıcak çorba vermek amacıyla hazırlıklarımıza başladık. Saat 09.30’da ilk çorbamızı çıkartıp halkımıza ikram ettik. Sonrasında gün boyu ikramlarımıza Yaşlılar Parkı’nda devam ettik. Valilik yanındaki yaşlılar parkında görevlendirdiğimiz personelimizi bırakıp diğer Kızılay ekiplerinin koordinasyonu için çalıştık.

Yaşadığımız depremin panik havasını henüz üzerimizden atmadan 13.30’da ikinci depremi halkımız ile birlikte yaşadık. Depremin ilk gününden bugüne kadar yaklaşık olarak 3.500 gönüllümüzü Kızılay imkânları ile Deprem bölgelerine ulaştırdık.’’ Dedi.

KIZILAY ŞUBESİ  (4)

‘’HER ANLAM DA ÇALIŞMALARA KATILDIK…’’

Deprem bölgelerinde hemen hemen her alan da çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman KIZILKAYA açıklamalarını şöyle sonlandırdı; ‘’Gönüllülerimiz deprem bölgelerinde gerek enkaz çalışması yapan ekiplere yardımcı olmak, gerek sıcak yemek yapımı ve dağıtımı konusunda profesyonel ekiplere yardımcı olmak, gerek evlerinden hiçbir şey alamadan çıkmış depremzedelere yardım ulaştırmak, gerek gelen yardım malzemelerinin tasnifi, depolanması ve dağıtımı konusunda yani kısacası tüm konularda bizim en büyük destekçimiz oldu. Allah hepsinden razı olsun. Depremin ilk saatlerinde Malatya’da görev yapan ekiplerimizin çalışmalarına aralıksız devam edebilmesi adına Yönetim Kurulu üyelerimiz ve alana ilk günlerde gelemeyen ve Elazığ ilinde görev yapan gönüllülerimiz ve tabii en büyük destekçilerimiz olan bağışçılarımız sayesinde Kızılay Elazığ İl Şube başkanlığı olarak 26 TIR yardım malzemesi bölgeye (deprem bölgelerine) sevk ettik. Ayrıca günlük 60.000 ekmek desteği ile afetzedelere destek olduk. Bu yardım malzemeleri depremin ilk günlerinde alanda bulunan gönüllülerimiz ile birlikte halka doğrudan dağıtımı yapılırken Lojistik Depomuzun tam olarak faaliyete başlamasından sonra depolanarak daha düzenli ve sistematik dağıtım yapılabilmesi adına lojistik deposuna teslim edilmiştir. Elazığ’dan deprem bölgelerinde görev almak isteyen gönüllülerimiz sadece Malatya’da değil depremin etkilediği; Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde görev yaptılar. Türk Kızılay Elazığ İl Merkezi olarak Malatya’dan sonra döndüğümüz Elazığ’a çok fazla insanın geçici de olsa göç ettiğini gördük, bu insanların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yerelde başlatmış olduğumuz çalışmalarda bugüne kadar yaklaşık olarak 7700 kişinin kıyafet ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya da devam ediyoruz. İl Merkezimizin dışında en çok göç alan ikinci büyük ilçemiz Baskil’de, Palu’da, Keban ve Kovancılar ilçelerimizde temsilciliklerimiz aracılığı ile depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ediyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde de destek olmaya devam edeceğiz.’’ Diye konuştu.

İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI İŞ İNSANI OĞUZHAN SARI'DAN YENİ YIL MESAJI

KIZILAY ŞUBESİ  (2)

Editör: Haber Merkezi