Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Ukrayna’nın Herson Kenti’nde mahsur kalan Ahıska Türkleri’nin Türkiye’ye tahliye işlemleri devam ediyor. 563 Ahıska Türk’ü dört kafile halinde uçakla Elazığ’a getirildi…

5. KAFİLE İLE TOPLAM 752 KİŞİ OLDU…

İlk kafilede 180, ikinci kafilede 117, Üçüncü kafilede 115, Dördüncü kafilede ise 151 kişiden oluşan Ahıska Türkü, Elazığ havalimanında Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve il protokolü tarafından karşılandı.
Gazetemiz baskıya hazırlandığı saatlerde Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada Ukrayna’dan ilimize gelecek Ahıska Türkleri’nden oluşan 189 kişiden oluşan 5. Kafile’nin yola çıkacağı bildirildi. Böylece Elazığ’a getirilen soydaşlarımızın sayısı 752’ye yükselmiş oldu.
Uçaktan inen misafir soydaşlarımız, güller ve Türk bayrakları ile karşılanırken, büyük bir mutluluk yaşadı.

Ahıska Türkleri, Valilik koordinesinde diğer misafirler gibi Aşağı Demirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştirildi.

VALİ TORAMAN; “GEREKLİ HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK”

Elazığ Valisi Ömer TORAMAN, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “İmkânlar nispetinde tahliyeler devam edecektir. Biz de takibini yapacağız. Bütün soydaşlarımıza Türkiye’ye, memleketlerine hoş geldiniz diyoruz. Bir müddettir korku ve zorluklar içerisinde yaşıyorlardı. Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin sona ermesi için yürütmüş olduğu çabalar ve gayretler, umarız kısa sürede neticelenir. Bu bombardıman altında, savaş altında, mağdur olan ve zorda kalan soydaşlarımızın ülkemize tahliyesinde de büyük çaba gösteren gayret harcayan Dışişleri Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Göç İdaresi Başkanlığı’na ve AFAD Başkanlığı’na teşekkür ederiz. Türkiye için güzel ve büyük bir başarı. Bu tahliyeler kolay bir mesele değil. Onun için şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz de burada gerekli hazırlıklarımızı yaptık misafirlerimizi rahat ettirmek için her türlü tedbirimizi aldık” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM’DAN ANLAMLI ZİYARET AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM’DAN ANLAMLI ZİYARET

Editör: Haber Merkezi