Elazığ Sürsürü Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı bir binanın yıkımı yan sitenin bahçesinde hasara neden oldu. Haklarını hukuk yoluyla aramak isteyen site sakinlerinin şikâyeti ise savcılıkça ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ gerekçesi ile dikkâte alınmadı. Site sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar…
KONTROLSÜZ YIKIM MAHKEMELİK OLDU! 

‘’FİLİSTİNLİ SIĞINMACILAR MI GELİYOR?’’ ‘’FİLİSTİNLİ SIĞINMACILAR MI GELİYOR?’’

6 Şubat depremlerinden sonra Elazığ’da ağır hasar alan binaların yıkımlarında yaşanan sorunlar devam ediyor. Elazığ’ın Sürsürü Mahallesi Mesire Sokak üzerinde bulunan bir hasarlı binanın yıkımı sırasında Uygur Sitesi’nin bahçe duvarına ve süs ağaçlarına zarar verdiği iddiâ edildi. 
Elazığ Sürsürü Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı bir binanın yıkımı yan sitenin bahçesinde hasara neden oldu. Site sakinlerinin uyarısına rağmen moloz yığınlarının bahçeye döküldüğü ve bahçedeki bitki ve duvara zarar verdiği iddia edilirken olay mahkemeye taşındı.

‘’KONU İLE İLGİLİ RESMİ MUTATAP BULAMIYORUZ!’’

Elazığ’da Sürsürü Mahallesi Mesire Sokak’ta bulunan ağır hasarlı binanın yıkım çalışmaları sırasında yan sitenin bahçesinde oluşan zarar site sakinlerinin tepkisine neden oldu. Özel bir yıkım firmasının verdiği zarardan dolayı mağdur olduklarını ifade eden site sakinleri konu ile ilgili olarak resmi bir muhatap bulamadıklarından şikayetçiler. Haklarını hukuk yoluyla aramak isteyen site sakinlerinin şikâyeti ise savcılıkça ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ gerekçesi ile dikkate alınmadı. Site sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

SİTE SAKİNİ MUSTAFA TUNA: ‘CİDDİ ZARAR VAR!’

İş makinasını sitenin yanında hasarlı bir binanın yıkımı yaptığını, yıkım esnasında moloz yığınlarından birkaç parçanın site içerisine düşmesi sonucu süs ağacına zarar verdiğini belirten site sâkinlerinden Mustafa TUNA, ‘’Yıkım sırasında parçalar sitemizin bahçesine düştü. Ciddi maddi zarar var. İşi mahkemeye taşıdık, CİMER’e yazdık, yıkımı ilgili İl Özel İdaresi, Elazığ Belediyesine yüklüyor. Elazığ belediyesi ise yaşanan sorunlarının sebebini Elazığ İl Özel İdaresi’ne yüklüyor. Maalesef bir sonuç alamadık. Savcılık kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verdi.’’ Dedi.
 
HAFRİYAT KALDIRILMADI YOL KAPANDI…

Olayın 16.11.2023 günü 11.15 sıralarında yaşandığı belirtilirken, site sakinleri sitenin yanında bulunan hasarlı binanın yıkımı esnasında bahçe duvarının zarar gördüğü ve yıkımdan kaynaklı molozların bahçe içerisine düştüğü belirtilirken yıkımdan sonra hafriyatın kaldırılmaması nedeniyle yolun kapandığı öğrenildi.
Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan operatörün ise; olayla ilgili bir kusurunun bulunmadığını söylediği öğrenildi.
 

Editör: İzzet TUMAY