Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilirken, diğer yandan da konut bölgesinde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları sürdürülüyor...

MALATYA CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR
Depremin etkili olduğu Abdullahpaşa Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca riskli alan bölgesi ilan edilmiş, kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı.

Depremzedeler için başlatılan konut çalışmaları nedeniyle Malatya Caddesi’ne kadar olan bölge kapatılmıştı. 2 yıllık süre içerisinde mahallede yüzlerce konut inşa edilerek tamamlandı. İnşaat çalışmaları nedeniyle Malatya Caddesi’ne kadar olan bölgedeki yürüyüş ve dinlenme alanları da bozulmuş ve ortadan kalkmıştı.
Konutların tesliminin ardından çevre ve peyzaj çalışmaları hızlandırıldı. İhalesi yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında Malatya Caddesi yolu kenarında yaklaşık 1 km alanda bisiklet yolu yapımı inşa edilmeye başlandı. Bu arada alanda bulunan yürüyüş yolunun akıbeti sporseverler tarafından merak ediliyor.

VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Çalışmalar aralıksız devam ederken, önümüzdeki haftalarda Malatya Caddesi’ndeki alan yeni yüzüyle vatandaşların hizmetine sunulacak.

Editör: Haber Merkezi