Final Okulları Rehberlik Koordinatörü Ramazan SEVER, 30 Haziran’da açıklanan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını Gazeteniz TURAN için yorumladı…
LGS tercihleri 4 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı. Öğrencilerin tercihlerini yapmasına yardımcı ve rehberlik LGS tercih kılavuzu yayınlandı. LGS tercihleri 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak, yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz günü ‘’www.meb.gov.tr’’ adresinde ilan edilecek.

09-RAMAZAN SEVER
SEVER; “SINAVA KATILIM %83’’
Final Okulları Rehberlik Koordinatörü Ramazan SEVER; Türkiye’de 193 öğrencinin tam puan aldığını birinin de kendi öğrencileri olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ülke genelinde 1 milyon 31 bin 759 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki Merkezi sınava katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. Merkezi sınavdaki sorulardan hiçbiri iptal edilmedi. Sınava 48 ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Önceki yıllara göre matematik ve fen bilimleri testlerinin başarı oranının arttığı görülmektedir. İlimiz genelinde yaklaşık olarak 8 bin civarında öğrenci LGS’ye girdi. Final Akademi okullarından bir öğrencimiz tam puan alarak Türkiye 1.’si oldu. 4-20 Temmuz tarihleri arasında yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak ve 25 Temmuz da sonuçlar açıklanacaktır. Bununla beraber boş kontenjanlarda açıklanmış olacak. ‘’www.meb.gov.tr’’ adresindeki ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimine uygun olacak şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. İlimizde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kuracağı tercih komisyonlarından ve özel okul ve kurslardan veliler yardım alabilecekler.”

ELAZIĞ’DA HUZURLU SOKAKLAR NARKOTİK UYGULAMASI! ELAZIĞ’DA HUZURLU SOKAKLAR NARKOTİK UYGULAMASI!


TERCİH İŞLEMLERİ…
Merkezi Yerleştirme: Merkezi sınav ile öğrenci alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin Anadolu Teknik Programlarına tercihleri doğrultusunda, merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.
Yerel Yerleştirme: Okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam -devamsızlık gibi kriterlere göre yapılacaktır. Yetenek sınavı, Güzel Sanatlar, Spor Liseleri gibi Özel Öğretim Kurumları (ilimizdeki özel okullar), İlimizde bulunan Fen Liseleri (Devlet-Özel) ve Proje Okulları’na girebilmek için çok dikkatli bir tercih süreci geçirmelerini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi