Toplumsal bilgi ihtiyacını sağlamak amacıyla kayıtlı bilgi kaynaklarını bünyesinde barındıran kütüphaneler dijital çağda olmamıza rağmen hâlâ en önemli bilgi edinme kaynaklarından biri.
Elazığ ve ilçelerinde halk kütüphaneleri mevcut ve bilgi edinme ihtiyacı duyan vatandaşlara hizmet vermekte. Tek bir ilçe hariç. Elazığ Maden’de bir halk kütüphanesi yok ve vatandaşlar bu konuda büyük bir yoksunluk içerisindeler. Konunun resmi muhatabı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Ancak, bu konuda tek başına adım atamayan Kültür ve Turizm Müdürlüğü yerel yönetim birimleri Belediye ile Kaymakamlıkla birlikte adım atabiliyor. O nedenle de Belediye veya Kaymakamlığın bu konuda bir talebinin olması Maden’in Halk Kütüphanesi’ne kavuşabilmesi için çok büyük önem taşıyor…

“BAKANLIĞIMIZIN % 50 DESTEKLİ ÇALIŞMALARI VAR!”
Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet DEMİRDAĞ kütüphane konusunda girişimlerin mevcut olduğunu, ancak özellikle Maden İlçesi’nde yer tahsisi konusunda bir sıkıntı yaşandığını söyledi. DEMİRDAĞ: “Bütün ilçelerimizde kütüphanelerimiz var, ne yazık ki Maden ilçemizde yok. Daha önce kaymakamlığa bağlı bir kütüphane vardı ancak kapatılmış. Biz Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu konunun üzerinde duruyoruz. Bakanlığımızın % 50 destekli olarak yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde kütüphane açılması konusunda çalışmaları var. Hâlihazırda bu program dâhilinde açtığımız kütüphanelerimiz var. Önceki dönem kaymakamlarımızla ve belediye ile bu konuda istişare ettik ve Bakanlığımızın böyle bir uygulamasının olduğunu söyledik. Biz Bakanlık olarak da bu konuda büyük oranda destek oluyoruz.”

“TALEP ALIRSAK MADEN HALKI’NA BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRACAĞIZ!..”
“Orada yer tahsis edilmesi ile ilgili sıkıntılar aşılınca gelen başvuru neticesinde bekletmeksizin kütüphane açılması konusunda çalışmalara başlayabiliriz. Şu anda orada yapılması düşünülen bir belediye kültür merkezi var ve kütüphane açılması ile ilgili bir ön görüşme yaptık. Biz müdürlük olarak kütüphanenin açılmasından yanayız. Yer sorunu çözüldüğü zaman destek vermeye hazırız. Bu konuda irade Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının iradesi söz konusudur. Yer sorunu çözüldüğünde ve yerel yönetimlerden talep almamız durumunda bu Maden halkına bir kütüphane kazandıracağız.” Diye konuştu. 

ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLERE TABİAT EĞİTİMİ VERİLDİ ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLERE TABİAT EĞİTİMİ VERİLDİ

Editör: Haber Merkezi