ELAZIĞ’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 YARALI ELAZIĞ’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

ORKUN, yaptığı açıklamada, Maden ilçesinde doğal olmayan afete sebep olan firma ve bu firmanın uygulamaları sonucu ilçeye verdiği zararların tespiti hakkında Elazıg Valiligine 06.12.2021 tarihli bilgi edinme başvurusu yaptığını, ancak Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığının bu talebi reddettiğini kaydetti. 

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığının red kararına itiraz ettiğini, bu itirazın da reddedildiğini belirten ORKUN, red kararlarının hukuka uygun olmadığını, bilgi edinme başvurusu ile talep ettiği bilgi ve belgelerin tarafına bildirilmesi amacıyla Ankara 23.İdare Mahkemesine dava açtığını ifade etti. 

ORKUN, açıklamasında şu ifadeyere yer verdi: "Bildiğiniz üzere Maden ilçesinde doğal olmayan afete sebep olan firma ve bu firmanın uygulamaları sonucu ilçeye verdiği zararların tespiti hakkında Elazıg Valiligine yaptığım 06.12.2021 tarihli Bilgi Edinme Basvurusunun reddine yönelik karara karsı yaptığım itirazıma da, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığı 02.02.2022 tarih ve 2022/165 sayılı yazısı ile reddine karar vermiştir.Bu iki red kararının hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle 21.04.2022 tarihinde Ankara 23.İdare Mahkemesine avukatım aracılığı ile dava açmış bulunmaktayım. Bu dava da her iki red kararının iptali ve bilgi edinme başvurusu ile talep ettiğim bilgi ve belgelerin 4982 sayılı Kanun hükümleri uyarınca tarafıma bildirilmesini talep ettim. Değerli hemşerilerim hiçbir güç milletin gücünün üstünde değildir. Bu anlayış çerçevesinde tüm hukuki yollara sizler adına başvuracağımı ve Söz konusu dava sonucu verilecek kararı da siz değerli hemşerilerimle paylaşacağımı bilmenizi isterim."

Editör: Haber Merkezi