“Yeni Sosyal Konut Projesi’ne güven nasıl sağlanacaktır?” diye soran İYİ Parti Milletvekili CİNİSLİ; “Madenli hemşerilerimizin mağduriyetinin 500 Bin Konut Projesi’ne başvuran vatandaşlarımıza yansımamasını dilerim” dedi…  

01-FOTO-1- NACİ CİNİSLİ TURAN’A KONUŞTU
“İlk Evim, İlk İş Yerim” Adlı ve 500 Bin Konut Hedefli olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanan Yeni Sosyal Konut Projesi’nin ülke gündemine yerleştiği ve tartışıldığı mevcut ortamda; İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ; “İlk Evim, İlk İş Yerim” Adlı Yeni Sosyal Konut Projesi’ne karşılık Elazığ’ı gündeme taşıdı ve Maden’de henüz başlanılamayan konut inşası dolayısıyla yaşanan mağduriyeti örnek göstererek, bu durumda “Yeni Sosyal Konut Projesi’ne güven nasıl sağlanacaktır?” diye sordu…

04-FOTO-4-11

CİNİSLİ ELAZIĞ’IN 1250 SOSYAL KONUTU’NA SAHİP ÇIKMIŞTI!
Daha önce 18-19 Mart 2021 Tarihlerinde Elazığ'ı ziyaret eden İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ, Elazığ ziyaretinin ardından 31 Mart 2021 Tarihi’nde “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” Projesi kapsamında Maden İlçemiz’de yapılacak 150 Sosyal Konutu sorgulamış, ardından yeni yasama yılı başlar başlamaz 5 Ekim 2021 Tarihi’nde TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesiyle Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından cevaplandırılmak üzere Elazığ Merkez Bizmişen ile Yemişlik’te yapılması plânlanan 1250 Sosyal Konutun da akıbetini sormuştu…

05-FOTO-5-       100 BİN SOSYAL KONUT RTE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDE VERMİŞTİ
Konut sahibi olmayan dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" Projesi’nin tanıtımı 12 Aralık 2019 Tarihi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın açıklaması sonrası Elazığ Merkez Bizmişen’de 700 konut ile merkez Yemişlik’te 550 konut, bu proje kapsamında listeye girmiş ve 16 Aralık 2019 ile 15 Ocak 2020 tarihleri arasında vatandaşların başvuruları alınmıştı...

06-FOTO-6-     1250 KONUT SORU VE CEVAP

KURALAR ÇEKİLDİ, HAK SÂHİPLERİ VE CİNİSLİ’NİN İLK SORU ÖNERGESİ…                              
Başvuruların ardından 1 Haziran 2020 Tarihi’nde düzenlenen bu kapsamdaki kur’ayla Elazığ Merkez Bizmişen’de 2+1’de 490 ve 3+1’de 210 olmak üzere 700 kişi ile Yemişlik’te 2+1’de 385 ve 3+1’de 165 olmak üzere 550 kişi hak sahibi olmuştu.
18-19 Mart 2021 Tarihlerinde Elazığ'ı ziyaret eden İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ, Elazığ ziyaretinin ardından 31 Mart 2021 Tarihi’nde “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” Projesi kapsamında Maden İlçemiz’de yapılacak 150 Sosyal Konutu sorgularken, TBMM Başkanlığı’na verdiği Soru Önergesi’nde Bakan Murat KURUM tarafından cevaplandırılmak üzere;
“Bakanlığınız Koordinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 bin Sosyal Konut” Kapsamında Elazığ’ın Maden İlçe Merkezi’nde yapılacak olan 150 Konut Projesi için 26 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınmıştır.
Daha sonra 21 Mayıs 2020 tarihinde düzenlenen kurayla 2+1 daire tipinde 105, 3+1 daire tipinde de 45 kişi olmak üzere toplam 150 hak sahibi belirlenmiştir.
Bu bağlamda;
1. Maden ilçe merkezinde yapılacak olan 150 Sosyal Konut inşaatına ne zaman başlanılacaktır?

2. Acil konut ihtiyacı ve beklentisi içerisindeki Madenli vatandaşlarımıza yapılacak olan 150 sosyal konut dışında ek proje sunulması gündeminizde midir?

3. Ata topraklarında yurtlaşmayı sürdürmek hasletiyle yaklaşık 3 yıldır her türlü olumsuzluğa katlanan Madenli vatandaşlarımıza Bakanlık olarak gereken ilgiyi gösterdiğinizi düşünüyor musunuz?
Soruları’nı yöneltti…

144 KONUT’UN İHALESİ 16 EYLÜL 2021 TARİHİ’NDE YAPILMASINA RAĞMEN?

“Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut” Projesi kapsamında Maden İlçe Merkezi’nde yapılacak olan 144 konutun ihalesi 16 Eylül 2021 Tarihi’nde yapılmasına rağmen, Bizmişen ile Yemişlik mevkîlerinde yapılacak olan 1250 konutun akıbeti ile ilgili olarak yetkililerden açıklama beklenmekteydi…

 “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” Projesi’nde Elazığ’a tanınan kontenjanın ardından bir süre sonra başvuruların da alınmasıyla birlikte hak sâhiplerinin belirlenmesi sonucu; Elazığ Merkez Bizmişen’de 700 konut ile merkez Yemişlik’te yapılacak olan 550 konut hakkında hiçbir bilgi verilmezken, projenin Elazığ’da âdeta askıya alındığı söylentileri çıktı…
02-FOTO-2-  MADEN İÇİN ÖNERGE VERMİŞTİ

TURAN VE CİNİSLİ’NİN 5 EKİM’DEKİ SORU ÖNERGESİ              
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ, 5 Ekim’de Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği Yazılı Soru Önergesi’nin son bölümünde Bakan Murat KURUM ‘a çok net 2 soru yöneltti.
Bu bağlamda;

1- Elazığ Merkez Bizmişen’de ve Merkez Yemişlik’te yapılacak olan toplam 1250 Sosyal Konutun inşaatına ne zaman başlanılacaktır?

2- Bu 1250 Sosyal Konutun ve aynı kapsamda Maden İlçesi’ndeki 144 Sosyal Konutun maliyet fiyatlarında vatandaşlarımızın yaşadığı deprem mağduriyetleri göz önüne alınarak indirim uygulanacak mıdır?

YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ VE MİLLETVEKİLİ CİNİSLİ’DEN TURAN’A YENİ AÇIKLAMA…

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ; “İlk Evim, İlk İş Yerim” Adlı Yeni Sosyal Konut Projesi’nin gündemde olduğu ve tartışıldığı mevcut ortamda Gazeteniz TURAN’a yaptığı özel değerlendirmede Elazığ’ı gündeme taşıdı…
Naci CİNİSLİ Elazığ’ın Maden İlçesi’ne 150 konut inşa edileceği ve konutların 1 veya 1,5 yıl içinde teslim edileceğinin müjdelendiğini, ancak geçen 3 yıla rağmen Maden’de Sosyal Konutlarla ilgili bir çalışmaya başlanılmadığını hatırlattığı açıklamasında; “Yeni Sosyal Konut Projesi’ne güven nasıl sağlanacaktır?” diye sordu. İYİ Parti Milletvekili Naci CİNİSLİ; “Madenli hemşerilerimizin mağduriyetinin 500 Bin Konut Projesi’ne başvuran vatandaşlarımıza yansımamasını dilerim” diye konuşarak Yeni Konut Projesi’nin tamamlanması konusundaki endişelerini dile getirdi…
 

“GEÇEN 3 YILA RAĞMEN MADEN’DE HENÜZ BİR ÇALIŞMA BAŞLAMADI!..”
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ; “Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” Projesi kapsamında Elazığ’ın Maden ilçe merkezinde yapılacak olan 150 konut için 26 Aralık 2019 – 15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınmıştı. Konut sahibi olmayan dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlamayı amaçlayan "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" Projesi’nin tanıtımı da 12 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştı.

Tanıtımda Elazığ’ın Maden İlçesi’ne 150 konut inşa edileceği müjdelenmiş, konutların da 1 veya 1,5 yıl içinde tamamlanarak teslim edileceği öngörülmüştü.

Ancak aradan geçen 3 yıla yakın süreye rağmen Maden’de yapılacak olan Sosyal Konutlarla ilgili henüz bir çalışmaya başlanmamıştır.” Açıklamasında bulundu…
03-FOTO-3- BAKAN MURAT KURUM SESSİZ

ELAZIĞ’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 YARALI ELAZIĞ’DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

“SAYIN BAKAN SESSİZ, MADENLİ HEMŞEHRİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ BÜYÜYOR?..”

Milletvekili Naci CİNİSLİ; sorduğu sorulara karşılık Bakan Murat KURUM’un sessizliğini koruduğunu ancak Madenli Hemşehrilerinin mağduriyetinin katlanarak büyüdüğünü belirterek açıklamasını şu ifâdelerle sürdürdü; “1 Nisan 2021 tarihinde, aradan yaklaşık 1,5 sene geçmesine rağmen, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat KURUM’a yönelttiğim sorular maalesef hâlâ yanıt bulamamıştır. Belirsizlik sürmekte, Sayın Bakan sessiz kalmaya devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanına ve Sayın Bakanlara itimat ederek projeye başvuran, başvuru bedellerini ödeyerek devletimizle aralarında da bir akit oluşturarak hukuk başlatan Elazığ Madenli hemşerilerimizin mağduriyetleri ise katlanarak büyümektedir. Çünkü 2020 yılındaki maliyetlerle günümüz maliyetleri arasında uçuruma varan farklar oluşmuştur. Bu maliyetlerin oluşmasında aziz vatandaşlarımızın bir kabahati takdir edersiniz ki bulunmuyor.”

“2020 YILI FİYATLARINDAKİ ÖDEME PLÂNLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR!”

“Maden’de yapılması öngörülen ve başvuru ücretleri alınmış konutların 2020 yılı fiyatlarındaki ödeme planları ile gerçekleştirilmesi gerekiyor. Çünkü dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını amaçlayan proje, 2020 yılı koşullarıyla duyurulmuş, başvurular toplanmış ve vatandaşlarımızın bir kabahati olmadan süreç uzatılarak inşaatlara başlanmamıştır. Kasta varan ekonomik kararlarla alım gücü iyice azalan milletimiz geçim sıkıntısı ile boğuşurken yüksek taksitlerle konut projelerine katılması iyimserlik olur.”


“MADENLİ HEMŞERİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ 500 BİN KONUTA YANSIMASIN!”

“Maden İlçe Merkezi’nde, ata topraklarında yurtlaşmayı sürdürmek hasletiyle yaklaşık 3 yıldır her türlü olumsuzluğa katlanan Madenli vatandaşlarımızın yaşadıkları bu mağduriyet giderilmelidir.

Başvuruda bulunan Madenli vatandaşlarımızın mağduriyetinin sorumluluğu kendilerinden kaynaklanmadığına göre, devletimizle aralarında oluşan hukuka güvendiklerine göre, “İlk Evim, İlk İş Yerim” adlı yeni Sosyal Konut Projeleri’ne vatandaşımızın güveni nasıl sağlanacaktır?
Madenli hemşerilerimizin mağduriyetinin 500 bin konut projesine başvuran vatandaşlarımıza yansımamasını dilerim.”

Editör: Haber Merkezi