İzzet TUMAY - Elazığ Maden ilçesinin renkli simâlarından ve aynı zamanda CHP Maden İlçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Şaban YÜREKLİ, daha önce 5 Eylül 2023 tarihinde Gazetemize elindeki resmi evrakları delil göstererek yaptığı açıklamada, Bu yıl Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerde oy kullanabilmeleri için başka il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın sahte evraklarla Maden ilçe nüfusuna kaydedildiğini iddiâ etmişti.

Bu iddiasının ardında  Şaban YÜREKLİ, yeni ve vahim bir iddiâda daha bulunarak; İlçede Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmen sayısının 2 bin 71 kişiyken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bu sayının 3 bin 624’e çıktığını, toplam nüfusu 3 bin 329 olan Maden ilçesinde seçmen sayısının 3 bin 624 olmasının ‘sahte seçmen’ iddialarını ispat niteliğinde olduğunu belirtti…

-15

MADEN KAYMAKAMLIĞI’NA RESMİ DİLEKÇE!
İddiâsıyla ilgili Maden Kaymakamlığı’na da dilekçe ile başvurduğunu belirten YÜREKLİ, ‘’Elazığ ili Maden ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve aynı zamanda belediye başkan aday adayıyım. Maden ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilçede seçmen sayısı 2 bin 71 kişiyken 31 Mart Tarihi’nde yapılacak olan seçimlerde ise seçmen sayısı 3 bin 624 olarak tespit edilmiştir.’’ Dedi.

‘’TOPLAM NÜFUSUMUZ 3 BİN 329, SEÇMEN SAYIMIZ İSE 3 BİN 642 BURADA BİR TERSLİK VAR!’’

Gazeteniz TURAN’a yeniden açıklamalarda bulunan Şaban YÜREKLİ, askıya çıkan seçmen sayılarıyla ilçe nüfusunun uyuşmadığını ve bu işte bir terslik olduğunun altını çizerek şunları söyledi; ‘’Oysa Maden ilçesinin toplam nüfusu 3 bin 329 olup ilçede 350 adet konut hakkında ağı hasar kararı verilmiş ve yıkılmıştır. Hane sahipleri ise taşınmışlardır. Dolayısıyla toplam nüfusu 3 bin 329 olan bir ilçede seçmen sayısının 3 bin 624 olması matematiksel olarak mümkün değildir. Bu nedenle Maden Kaymakamlığına yaptığım başvuru ile dilekçemde askı süresi içerisinde ilçe seçim listesine itiraz ettim. İlçemizin sorunları ile ilgili her zaman sesimiz olan TURAN Gazetesi bugüne kadar sorunlarımızın çözümü adına her zaman ilçemize ve ilçemiz halkına sahip çıkmış ve bizlerin gür sesi olmuştur.’’

Fsg

‘’SEÇMEN TAŞIMACILIĞI ÂSI MAHKEMELİK OLDU!’’
‘’İlçede bundan aylar önce sahte seçmen kaydedildiği ile ilgili resmi makamlara başvuruda bulunmamıza rağmen, bu duruma karşı kayıtsız kalan kamu görevlileri görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarını işlediler. Bu konuyla ilgili daha önce Maden Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulunduk. Maden’de ikâmet etmeyen insanlara yerel seçimlerde oy kullanabilsinler diye adres kaydı yapıldığını söyledik. Adreslerini taşıyan kişilerin Maden ilçesiyle hiçbir ilgileri yoktur. İlçe dışından getirilen şahısların ilçedeki evlerde ikâmet ediyor gibi gösterildi. Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Maden’de yaşayan ve oturmayan insanların oy kullanabilmeleri için Maden’e adres kayıtları yapıldı. Konuyla ilgili Maden Cumhuriyet Savcılığı ve Maden Kaymakamlığı’na gerekli araştırmaların yapılması ve ilgili kişilerin belirlenerek haklarında kamu davası açılması hususunda başvuruda bulunduk. 2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin Maden ilçesinde yapılması esnasında oy kullanmak üzere başka il ve ilçelerden vatandaşları sahte evraklarla Maden nüfusuna kayıtları yapıldı. Dışarıdan getirilen şahısları ilçede ikamet ediyor gibi gösterdiler. Bu şahısların hangi hanede oturduklarının tespit edilmesi gerekiyor. Bu tür olaylar demokrasimize gölge düşürmektedir. Maden Cumhuriyet Savcılığı'na sunduğum ‘Seçim için adres taşıma kayıt yaptıranlar’ başlıklı yazıda şu uyarılarda bulunmuştum; 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Maden’de ikamet etmeyen, oturmayan insanlar oy kullanmaları için Maden’e adres kaydı yapmaktadır. Söz konusu adres taşıyan kişilerin Maden ilçesi ile ilgi ve alakaları yoktur. Bu kişilere adres bulunmasına imkân yoktur. Sadece seçim için Maden’de ikamet gösterilmektedir. Bu olumsuzluklarda sonra şimdide seçmen sayısı ilçenin nüfusundan fazla. Bu insanlar nereden geldi? Maden’de olumsuzluklar ve sorunlar maalesef bitmiyor.’’ Diye konuştu.

TÜRK TELEKOM ELAZIĞ’I MAĞDUR EDİYOR TÜRK TELEKOM ELAZIĞ’I MAĞDUR EDİYOR

Editör: İzzet TUMAY