Elazığ’ın Yemişlik Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar cami, okul, fırın, çeşme, alışveriş merkezi gibi temel altyapı hizmetleri ve sosyal imkânlardan mahrum durumdalar. Aylardır hizmet bekleyen Yemişlik sakinleri, yetkililerin bir an önce seslerini duymasını istiyor…

SORUNLAR VE EKSİKLİKLER ÇÖZÜM BEKLİYOR!
Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından şehrin farklı noktalarına inşa edilen deprem konutlarında bir takım lokal sıkıntılar devam ederken, bölgesel bazlı talep ve sorunlar aradan geçen uzun süreye rağmen hâlâ giderilemedi.

Depremden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Elazığ’ın Yemişlik yerleşkesinde binlerce konut inşa etti. Konutlar, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen kura çekilişinin ardından hak sahiplerine teslim edilirken, bölgede yaşanan sorunlar, eksiklikler ve aksaklıklar çözüm bekliyor…

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI

BÖLGE SAKİNLERİ MAĞDUR; “SICAK EKMEĞE HASRET KALDIK!”

On binlerce vatandaşın ikamet ettiği Yemişlik Bölgesi mahalle görünümüne kavuşurken, bölge sakinlerinin ihtiyaç duydukları temel altyapı hizmetlerine ulaşamadıkları ve adeta mahrumiyet içerisinde yaşadıkları görüldü.

Yemişlik sakinleri, bölgede cami, okul, fırın, alışveriş merkezi olmadığını, bu nedenle en temel ihtiyaçlardan faydalanamadıklarını ifade ettiler. Mahalle sakinlerinden Mehmet YILMAZ yaptığı açıklamada; ‘’Mahallemizde fırın olmadığı için evimize sıcak ekmek götüremiyoruz. Bu önemli bir ihtiyaç. Bu devirde fırınsız bir mahalle olur mu? Sıcak ekmek alamıyoruz. Misafir gelse evde ekmek yok. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz.” Dedi.

Bir başka mahalle sakini ise, okul, cami, alışveriş merkezi gibi temel hizmet yapılarının bir an önce yapılması ve hizmete geçirilmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi