Türkiye’de son birkaç yıldır Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle teknolojik cihazların fiyatları kat be kat zamlandı. Bu ürünlerin başında da otomobiller geliyor. Bu nedenle bir süredir vergi indirimi beklentisi oluşmuştu. Oluşan vergi indirimi beklentisi geçtiğimiz günlerde karşılık buldu ve bazı marka ve model araçlarda ÖTV matrah düzenlemesi yapıldı. Gerçekleştirilen ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle bazı modellerde indirimler oluştu, oluşan indirimler sonrası vatandaşlar bayilere akın etti. Ancak bayilerde sıfır otomobil bulabilen olmadı…  

03- MATRAH DÜZENLEMESİ (1)

“GİRİŞİMCİ KADIN GÜCÜ” PROJESİNİN İKİNCİ FAZI BAŞLADI “GİRİŞİMCİ KADIN GÜCÜ” PROJESİNİN İKİNCİ FAZI BAŞLADI

ELAZIĞ’DA 300 KİŞİ SIFIR ARAÇ KUYRUĞUNDA!  

TUİK rakamlarına göre Elazığ’da satılan her 100 arabadan 19,9’unu satan Fiat Metinler Otomotiv’de matrah düzenlemesinin ardından 300 kişi sıfır araba sahibi olabilmek için sıra bekliyor…

Metinler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet METİN, ÖTV matrah düzenlemesinden sonra yaklaşık 300 kişinin şirketlerine sıfır otomobil almak için başvuru yaptıklarını söyledi.

ÖTV matrah düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayınlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte 600 bin TL’ye kadar olan araçlarda yaklaşık 70 bin TL’ye kadar indirime gidilmesiyle araç almak isteyenler soluğu bayilerde aldı. Matrah düzenlemesiyle birlikte adeta başvuru patlaması olduğunun altını çizen Metinler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet METİN “2022 yılının son aylarına yaklaşırken araç satın almada fazlalıklar var. Bu satın alımları nasıl karşılayacağımızı bilmiyoruz. Fakat müşterilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Matrah düzenlemesinin ardından bazı modellerde indirimler oldu. Müşteriler de bunu duyunca hemen gelip araç bakmaya başladılar. İnşallah müşterilerimizin bu talebini yerine getireceğiz” dedi.

03- AHMET METİN  (5)

‘’MATRAH İNDİRİMLİ ARAÇ ELİMİZDE YOK!’’

Bayi olarak şu anda matrah indiriminden faydalanan araçlardan olmadığını ifade den METİN “Araçların tedarik durumu bu ay belli olacak. Bizler de taleplere ona göre cevap vereceğiz.  Gerçekleştirilen indirimin ardından çok talep var, insanlar araba almak istiyor ve gelen müşteri genelde kredi kullanmadan nakit parayla araba almak istiyor. Bildiğiniz üzere pandemi de başlayan çip krizi halen daha devam etmektedir.  Bu kriz 2023’ün ilk çeyreğine kadar devam edecek gibi duruyor. Şu anda araç tedariğinde sorun var. Bu sorunların olması ikinci el araç fiyatlarını da etkiliyor. Bu kriz biterse, araç tedariğinde sorunlar kalkar ise müşterilerimize en hızlı şekilde cevap vereceğiz. Şu anda ülkemizde birçok insan sıfır araç satın almak için sıra bekliyor. Çip krizinden dolayı müşterilerimize cevap veremiyoruz. Bu kriz devam ederse birçok vatandaşımız indirimden yararlanamayıp araba alamayacak. Biz şu anda araba almak isteyen her müşteriden sıra alıyoruz. Yaklaşık olarak 300’e yakın kişi sıfır araç satın almak için sıra bekliyor” diye kaydetti.

FERİDUN AYDIN (2)

FERİDUN AYDIN: ‘’İKİNCİ ELDE DÜŞÜŞ YOK!’’

ÖTV matrah düzenlemesinin ikinci el araç piyasasına yansımadığını dile getiren Fiat Metinler Otomotiv Satış Müdürü Feridun AYDIN ise; “İkinci el piyasasının bu indirimden etkilenmediğini düşünüyorum. Piyasa stabil şekilde devam ediyor. Kimse arabasını ucuza, istediği fiyattan aşağıya satmıyor. Piyasayı geçmişte gibi devam ediyor. Çip krizi devam ederse ikinci elde fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorum.  Çünkü; sıfır araba alamayan müşteri ikinci ele yönelecektir. Tedarik sorununun devam etmesi sektör için olumsuzluklar yaratıyor. Bu çip krizi ve diğer sıkıntılar devam ettiği sürece ben fiyatlarda değişiklik olacağını düşünmüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

03- MATRAH DÜZENLEMESİ (2)

Editör: Haber Merkezi