Elazığ'da şehir içi minibüs ücretlerine yüzde 50 zam geldi. Zamla birlikte 10 TL olan tam ücret 15 TL, 8 TL olan öğrenci ücreti ise 12 TL oldu. Yeni tarife geçen hafta perşembe günü uygulamaya geçti. Elazığ’da şehir içi minibüs ücretlerine gelen zamların ardı arkası kesilmezken son yapılan zamla birlikte tam ücret 15 TL, öğrenci ücreti 12 TL olurken, yurttaşlar zamlara tepki gösterdi.

ESNAF İÇİN ‘İSTİŞARE’ DEDİLER, SORUNU ÇÖZEMEDİLER! ESNAF İÇİN ‘İSTİŞARE’ DEDİLER, SORUNU ÇÖZEMEDİLER!

Bir ailede sadece 1 kişinin gidiş dönüş olmak üzere 15 TL’den günlük minibüs ücreti vermesi halinde ayda ortalama 900 TL ödemesi gerekecek. Buda özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik darboğazda dar gelirli yurttaşları ciddi anlamda sıkıntıya sokacak.

DOLMUŞ ZAMLARINA SERT TEPKİ

Yolcu taşıma ücretlerine bir kerede yapılan 5 TL zam vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık yüzde 50’lik artışla şehir içi minibüs ücreti 10 TL’den 15 TL’ye çıktı. 

Yurttaşlar fiyatlara tepki göstererek, “Böyle bir zam yapmak için ortada geçerli bir neden yok. Benzinde mazotta veya dolarda son günlerde gözle görülür bir artış yok. Bu kadar yüksek yüzde 50’lik bir zammı neyle izah edecekler? Vatandaş kendi aracıyla gidip gelse daha ucuza mal eder. Buna bir çözüm gerekir” ifadelerini kullandı.

Minibüs esnafı ise girdi fiyatlarının artışı nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğu savunmasını yaptılar.

Editör: İzzet TUMAY