03-FOTO-3- TÜRK OCAKLARI

Türk Ocakları Elazığ Şubesi Aralık Ayı son haftası dolayısıyla 27 Aralık’ta vefat eden Millî Şairimiz   “Mehmet Akif ERSOY” konulu bir konferans düzenlerken, programa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık ÖZCAN konuk oldu. Konferansı çok sayıda davetli, öğretim görevlisi ve öğrenciler ile Türk Ocağı Üyeleri tâkip etti…

02-FOTO-2 - VAHİT DABAK

RAMAZAN ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR RAMAZAN ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DABAK; ‘’AKİF MANEVİ CEPHENİN BİR KUMANDANIDIR!’’
Türk Ocakları Elazığ Şubesi Başkanı Vahit DABAK, programı sunum konuşmasına Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anarak başlarken ve şu ifâdelerde bulundu; “Akif, Millî mücadelenin maddi ve manevi cephelerinde yer almıştır, O mülkiye temelli bir veteriner hekim, hafız, müderris, bir edebiyatçı, şair ve millî ve maneviyatı yoğun bir din adamıdır. Millî Mücadelenin din aleyhtarı bir mücadele olduğuna dair fetvaların verildiği bir dönemde il il dolaşarak, kafa karışıklığına sebebiyet verenlerin iddialarını çürütmüş itirazları düzeltmiştir. Güçlü, şuurlu bir vaizdir. Akif bir fiil yirmi yıl boyunca cepheden cepheye koşarak, savaşan, moral maneviyatı çökmüş bir milletin uyanabilmesi için önemli bir unsur olmuştur. O manevi cephenin bir kumandanıdır. Akif anlatımlarla sayfalara, saatlere sığmayacak kadar önemli bir insandır. Ruhu şad, Mekânı Cennet Makamı Ali olsun.”
01-FOTO-1 TARIK ÖZCAN

ÖZCAN; “HUSUMETİNİN ÖZÜNDE ŞAHSÎ BİR MESELESİ YOKTUR!”
Programa konuşmacı olarak katılan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık ÖZCAN ise Millî Şair Mehmet Akif ERSOY’un gücünü milletinden aldığını kaydetti.
Prof. Dr. Tarık ÖZCAN; “M. Akif ERSOY, saraya sırtını dayamak yerine daha çok milletinin haslettiklerine, özelliklerine sırtını dayayan, gücünü milletinden alan bir sanaatkâr tipidir. Akif bizleri hep şaşırtmıştır. Milletini dönemin milletleri karşısında mağdur duruma düşüren, onları küçük düşüren ve dünyanın efendisi olan bir milleti 20. Yüzyıl’da kırılarak, dökülerek dünyanın gerisine düşürenlerle mücadele etmiş, Devletin yöneticilerini suçlu görmüştür. Mehmet Akif'in idarecilere karşı husumetinin özünde şahsi bir meselesi yoktur. Milletin ve vatanın düştüğü sefalet, mücadelesinde Akif'in mefkuresi olmuştur. M. Akif ERSOY’un milleti haricinde bir derdi olmamıştır.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi