MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, seçim çalışmaları kapsamında Sugözü Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerine seslenen Aygen, Çıra Kart ile ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin TL destek vereceklerini söyledi.
31 Mart Yerel Seçimleri için MHP’den Elazığ Belediye Başkanlığına aday olan Doç. Dr. Murat Aygen, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Aygen bu kapsamda MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal ve beraberindeki heyet ile birlikte Sugözü Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

EROL'DAN BAKAN IŞIKHAN’A SORU ÖNERGESİ EROL'DAN BAKAN IŞIKHAN’A SORU ÖNERGESİ

 Mahalle ziyaretinde konuşan MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Elazığ’ın sorunlarını daima yüksek sesle duyurduklarını söyleyerek, yerel seçimlerden zaferle çıkmaları halinde Elazığ’ı hak ettiği noktaya taşıyacaklarını kaydetti. Bal, “Milletvekilliği seçiminde hiç unutmuyorum burada elimde kataloğu 23 madde. 23 madde 30 senedir söyleniyordu yapılmıyordu biz 23 maddeyi söyledik bunu kağıda bastırdık ve o günden sonra Pertek Köprüsü’nün proje ihalesi yapıldı. O günün ne söylediysem bugün olduğu içinde karşınıza alnım ak çıkıyorum. 30 yıldır Elazığ’da imar çalışmaları şöyle başlar rantın en yüksek olduğu mahallelerde katlar, parklar yapılır şehrin çeper mahallerine yeşil alan ayrılır hizmet gitmez sosyal tesislerin bir kısmı atılır ama yapılmayacak tesisler. 30 yıldır süregelen böyle bir düzen var. 24 Ocak depremini yaşadık Elazığ’ı vekilimizde mecliste dile getirdi 13 mahallesinde kentsel dönüşümde çok ciddi bir problem vardı ki 24 Ocak depreminden sonra bir tane imar yapıldı ben inşaat mühendisiyim o gün dedik ki ada bazlı imar olmaz bitişik nizam yapmak zorundasınız çünkü şehrin merkezi Nailbey, Mustafapaşa, Sarayatik, Karşıyaka geçmişten gelen imar düzenini bozarsanız vatandaş yapılaşmaya gidemez müteahhitlerle anlaşamaz” dedi.


MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanmaları halinde gerçekleştirecekleri projelere ilişkin bilgiler vererek vatandaşlardan destek istedi. Aygen, “Bir sefer yılda 2 bin tane olmak üzere kira öder gibi değil Almanya bu işi yaptı sosyal konut projesi yılda 2 bin konut olmak üzere tam 10 bin tane konut üreteceğiz. Biz sermaye düşmanı değiliz, biz solcuda değiliz. Bir diğer çıra kart vereceğiz, emeklilere, dar gelirli ailelere şimdilik biz bilmiyoruz belediyenin borcu nedir ilk etapta 5 bin lira para yükleyeceğiz. Sosyal aile yaşam merkezi yapacağız yine kadınlarımızı düşündüğümüzden dolayı oranın içerisinde kurslar olabilir, nişanlar, mevlütler onları da yapacağız inşallah hep beraber birlikte yöneteceğiz. Allah izin verirse biz geldiğimizde Çayda Çıra’da kaç kat varsa Sugözü’nde de aynı olacak yani eşit olacak kentin imkanlarında herkes eşit davranılacak. Ben Doçent’im üniversitede siyaset bilimi ve kamu yönetiminde benim bir alanım kentleşme ve çevre yan anabilim dalımda siyaset bilimi televizyonlarda yıllarca anlattım siyasette seçmeni, ticarette müşteriyi yok sayan adam kaybeder. Biz 5 senede bir gelen siyasetçilerden olmayacağız. 5 senede bir hatırlanan seçmeni biz düşünmeyeceğiz öyle bir şey olamaz. Mahalle meclisleri kuracağız. Geleceğiz burada sokak var yani her sokakta bir kişi olmak üzere meclisi oluşturacaklar biz o mecliste yani sokakta insanlarla seçim yapacağız orada kendi meclis başkanını seçecekler her sokakta bir lider olacak. Meclisi gelecek mahalleyle ilgili önemli görüşmelerde gelip belediye meclisine görüşlerini bildirecekler biz onlarla beraber yöneteceğiz. Bizlere destek olun, bizlere seçimi kazandırın gerisini de bize bırakın inşallah” dedi.

Editör: İzzet TUMAY