Karşıyaka Mahallesi’nin sorunlarını dinleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şehirde sorunların giderek arttığını söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Karşıyaka Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Mahalle ziyaretine muhtarlık ile başlayan Milletvekili Erol, Muhtar Ruhi Demirbaş’tan sıkıntıları dinledi. Ardından 2020 depremi sonrası mahallede inşa edilen konutlarda incelemelerde bulunan Erol, depremzedelerden gelen şikayetlere kulak verdi.  

vlcsnap-error309_36

CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran ile birlikte mahalleyi gezen Erol, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden sonra burada birçok bina ağır hasarlı tespit edildi. Bunların yıkımlarıyla ilgili süreç halen bekleniyor. Bölgede inanılmaz bir mağduriyet var. TOKİ konutlarını ziyaret ettik. Yapılmış TOKİ konutlarında zemin oturmasından kaynaklı sorunlar var. Kanalizasyonda sorun var. Asansör yuvalarında su birikiyor.  

‘’KARŞIYAKA MAHALLESİ BİRÇOK SORUNLA KARŞI KARŞIYA’’ 

Birçok sorunla Karşıyaka Mahallesi karşı karşıya. Bu sorunların çözümü aslında siyasi iradeye bağlı. Siyasi irade buralarla ilgili iradeyi ortaya koyarsa, bu mahallelerin gelişmesiyle ilgili doğru projeleri ortaya koyarsa aslında çözülmeyecek sorunlar değil. Elazığ’da sorunlar gün geçtikçe büyüyor” ifadelerini kullandı.  

EROL: ELAZIĞ’DA KONUT SIKINTISI VAR  

Milletvekili Erol, “Vatandaşın sorunları var. Bu vatandaşın sorunlarının çözümleriyle ilgili bunların, sorunların çözümleriyle ilgili bakanlarla, bürokratlarla görüşülerek çözülmesi lazım. Şu anda Elazığ’daki en ciddi sorunlardan birisi konut. İnsanlar kiraya çıkacak ev bulamıyorlar. Binalar yıkılıyor tamam, ama binalar yıkıldıktan sonra insanların yeni taşınabilecekleri binalar bulunamadı. Çok sayıda memur tayini var.

vlcsnap-error351_35

Özellikle emniyet teşkilatından memur tayini var. Emniyet teşkilatından gelen arkadaşlarımız da konut bulmada sıkıntı ve sorun yaşıyorlar. Elazığ’da sorunlar gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Bu yalnızca bir projenin yatırım programına alınması önemli değil. Günlük yaşamın düzenlenmesiyle ilgili, ihtiyaçların giderilmesi ile ilgili de bir siyasi iradeye ihtiyaç var. Buraya öncelik tanınması lazım. Ben bunları hep gündeme getirdim. Diğer milletvekili arkadaşlarımız ile ilgili şu an olumsuz bir yorum yapmak istemem. Çünkü daha yeni seçildiler ama yalnızca milletvekillinin görevi vatandaşı dinlemek değil, aynı zamanda vatandaşın sorunlarının çözümüyle ilgili de bir iradenin ortaya bırakılması lazım. Elazığ’da gittiğim her yerde sorunların çığ gibi büyüdüğünü görüyoruz” şeklinde konuştu.  

MİLLETVEKİLİ EROL: ELAZIĞ, İKİNCİ BİR İLİÇ VAKASI İLE KARŞI KARŞIYA MİLLETVEKİLİ EROL: ELAZIĞ, İKİNCİ BİR İLİÇ VAKASI İLE KARŞI KARŞIYA

vlcsnap-error847_35

MUHTAR DEMİRBAŞ: VATANDAŞ NE OLACAK?  

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ruhi Demirbaş, “2012’den belli burası kentsel dönüşüm alanında. İmar yok, yol yok, ruhsat yok… Bu vatandaş ne olacak? Yık git, yık git… Buranın 7 bin seçmeni vardı. Şimdi 2-3 bin seçmene düştü. İnsanın anne babasının evi burada evini Yemişlik’te verdiler. Nasıl gidip gelecek? “ dedi. 

Editör: Haber Merkezi