Seçim bildirgesinde ‘turizm’ alanında kentin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yapacakları çalışmalarla hayata geçirmeye hazırlanıyor.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kent genelinde sağlık, kültür, gastronomi, inanç, fuar ve kongre turizmi gibi temalara yoğunlaşan dönemsel tanıtım programlarıyla turizmde çeşitliliği sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Seçim bildirgesinde de yayınlanan “Elazığ’ın turizm mekanları haritası oluşturulacak” mottosuyla  4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ’ın simgesi medeniyetler beşiği UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine yer alan Harput Mahallesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Harput başta olmak üzere, Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü ve Hazar Baba Dağı ve Hazar Gölü’ndeki Batık Şehir Su Sporları turizmine kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.  Milletvekili Erol ayrıca, 3 yıl açılışı gerçekleştirile ve şuan atıl durumda olan Cip Köyü’nde 2 bin 300 metre derinlikte bulunan ve 60 derece sıcaklığa, saniyede 90 litrelik akış hızına sahip olduğu açıklanan yüksek mineral içerikli jeotermal kaynak suyunun turizm ve seracılıkta kullanılması için kamu yatırımları yapılacağını bildirdi. Turizm projeleri çerçevesinde Elazığ’ın turizm mekanları haritası oluşturulacağını bildiren Milletvekili Erol, “Elazığ’ın sağlık, kültür, gastronomi, inanç, fuar ve kongre turizmi gibi temalara yoğunlaşan dönemsel tanıtım programlarıyla turizmde çeşitliliği sağlanacak ”dedi.

Harput’un turizm cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Milletvekili Erol, “Harput’un UNESCO süreci takip edilerek, koruma amaçlı imar planı onaylanan Harput’u özel kanunla restorasyon çalışmaları başlatılacak. Turizm cazibe merkezi haline getirilecektir. Harput için çıkarılacak kanun, Kuzey Ankara girişi ve çevresini kapsayan alanlarda kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, fiziksel durumun ve çevre görüntüsünün geliştirilmesi, güzelleştirilmesi ve daha sağlıklı bir yerleşim düzeni sağlanması ile kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi amacıyla çıkarılan Kuzey Ankara Girişi Kentsel  Dönüşüm Projesi Kanunu’na benzer nitelikte. Hazar Gölü’nün, Hazar Baba Dağı’nın ve Sivrice bölgesinin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar tamamlanacak Hazar Gölü’ndeki Batık Şehir Su Sporları turizmine kazandırılacaktır” diye konuştu.

ÖZGÜL; “ELAZIĞ, PAZAR GÜNÜ ‘EN İYİ’ TERCİHİ YAPACAK” ÖZGÜL; “ELAZIĞ, PAZAR GÜNÜ ‘EN İYİ’ TERCİHİ YAPACAK”

Milletvekili Erol son olarak, “Elazığ’ın merkeze bağlı  Cip Köyü’nde 2 bin 300 metre derinlikte bulunan ve 60 derece sıcaklığa, saniyede 90 litrelik akış hızına sahip olduğu açıklanan yüksek mineral içerikli jeotermal kaynak suyu ile termal turizm, konutların ısıtılması ve seralarda kullanımın hedeflendiği bildirilmişti. Fakat jeotermal kaynak, 3 yıldır atıl durumda olan Cip bölgesindeki termal suyun turizm ve seracılıkta kullanılması için kamu yatırımları yapılacak. Elazığ’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin envarteri  tamamlanıp, Elazığ’ın turizm mekanları haritası oluşturulacak. Elazığ’ın sağlık, kültür, gastronomi, inanç, fuar ve kongre turizmi gibi temalara yoğunlaşan dönemsel tanıtım programlarıyla  turizmde çeşitliliği sağlanacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi