CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RADEV'LE GÖRÜŞTÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RADEV'LE GÖRÜŞTÜ

Her fırsatta emniyet mensuplarının sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden; pandemide, depremde ve her türlü iç ve dış tehdide karşı her zaman en fazla tehlikeyle karşı karşıya kalan emniyet mensuplarımızın haklarının iyileştirilmesi için bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.
Milletvekili Erol, konuşmasında: “Sayın Bakan Yardımcımız, Komisyon üyelerimiz, Komisyon Başkanımız da burada. Aslında, Türkiye'de kurumsal olarak kamu görevlileri adına her alanda yetki alanı olan ve sorumluluk alan ve risk alan teşkilatların başında Emniyet mensupları gelmekte. Niye? Bakın, bir pandemi süreci yaşadık, bir salgın hastalık süreci yaşadık; bütün devlet daireleri kapanırken evde çalışma yöntemi uygulanırken emniyet güçleri sokaktaydı, emniyet güçleri hastanedeydi yani nerede ihtiyaç duyulduysa orada var oldular ve sağlıkçılardan sonra pandemi sürecinde en fazla hayatını kaybeden de Emniyet mensupları. Sel baskını oluyor, emniyet güçleri orada; deprem oluyor, emniyet güçleri orada; sosyal aktiviteler oluyor, emniyet güçleri orada. Gelgelelim, emniyet güçleri bu kadar emeğin, bu kadar sorumluluğun karşılığını alıyorlar mı? Almıyorlar” ifadelerine yer verdi.

ff-1
EMNİYET MENSUPLARI TAYİNDEN KORKAR HALE GELDİ
Özellikle büyükşehirlerde ekonomik sıkıntılardan dolayı emniyet mensuplarının sorun yaşadığını dile getiren Erol: “Eskiden, İstanbul gibi, Ankara gibi, İzmir gibi büyükşehirlerin hepsinde polis lojmanları vardı; bu polis lojmanlarının hepsi yıkıldı, hepsi satıldı ve hepsi özelleştirildi. En azından, devlet, oraya giden polis memurunun barınma ve konut sorununu çözmek için... Polis lojmanı sırası gelenin en azından bir konut edinme, bir lojman edinme hakkı vardı ama şimdi hepsi talan edildi. Satıldığı için büyükşehirlerde memur olarak görev yapan Emniyet mensuplarının tayini çıktığı zaman hepsinin eli kolu titrer hâle geldi. "Biz burada nasıl yaşarız? Ev kirasını nasıl öderiz? Çocuklarımızın eğitim masraflarını nasıl karşılarız?" diye sorunlar yaşamaya başladılar” dedi.
EN KISA SÜREDE BİR ÇALIŞMA YAPILMALI
Milletvekili Gürsel Erol, emniyet mensuplarının haklarının iyileştirilmesiyle ilgili açıklamasında son olarak şunları kaydetti: “Sayın Bakan Yardımcım, Sayın Komisyon Başkanım; Emniyet mensuplarının sosyal haklarının düzeltilmesiyle ilgili, en kısa sürede İçişleri Komisyonuyla birlikte bir çalışma yaparak Emniyet mensuplarının sosyal haklarının ve özlük haklarının düzenlenmesiyle ilgili talebimi bu kürsüden yenilemek isterim.”

Editör: Haber Merkezi