İzzet TUMAY - AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, köy konutlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıyı ayrıntılarıyla TOKİ Başkanlığına ilettiğini, sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması adına gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Gazeteniz TURAN’ın 19 Ekim tarihinde ‘TOKİ’NİN KÖY KONUTLARI İLK GÜNDEN ‘SU’ KOYVERDİ!’ başlıklı özel haberinin ardından köylülerin sıkıntısına kayıtsız kalmayan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, konuyu bizzat takip edeceğini, sorunun giderilmesi adına ilgili mercilerle görüştüğünü söyledi.
TURAN, TOKİ’nin yaptığı fakat sorunların eksik olmadığı konutlardaki sıkıntıları, ‘’Köylüye teslim edilen köy konutlarına taşınan konut sahipleri su baskını şoku yaşadı. Bugün etkili olan yağmur sonrası köy konutlarını su bastı, ev sahiplerinin çaresizliği ise yürek sızlattı. 24 Ocak 2020 tarihlerinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle Elâzığ Sivrice İlçesi  Günbalı köyünde hak sahibi olan ve evlerine taşınan afetzede köylülerin evleri yağan yağmur sonrası oturulamaz hale geldi’’ satırlarıyla kamuoyuna duyurmuştu.

keleş turana konuştu köy konutları
Haberimizin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, köy konutlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıyı ayrıntılarıyla TOKİ Başkanlığına ilettiğini, sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması adına gerekenlerin yapılacağını söyledi.

PAZARDA ‘ÇÜRÜK’ DOMATES TOPLAYAN YAŞLI KADIN YÜREK SIZLATTI! PAZARDA ‘ÇÜRÜK’ DOMATES TOPLAYAN YAŞLI KADIN YÜREK SIZLATTI!

GÖRÜNTÜLER PES DEDİRTMİŞTİ… 

Geçtiğimiz hafta başında 2 gün boyunca etkili olan yağışların ardından yağan yağmur suları evlerin çatı ve pencerelerinden evlerin içine doldu. Görüntülerde ev sahiplerinin çaresizliği ise yürek sızlattı. Günbalı köyünde köylü için yapılan afet konutunun hali yaşanan rezaleti gözler önüne sermeye yetti. Gazeteniz TURAN daha önce 2 haberle yaşanan sıkıntıyı kamuoyuna duyurmuş, konutları bu haliyle köylüye teslim edilmesi halinde yağışlarla birlikte evlerin oturulamaz hale geleceği uyarısında bulunmuş ve önlem alınması yönünde yetkililere defalarca çağrıda bulunmuştu. Aradan geçen süre zarfında konutları yapan Bingöl firmasından ve yetkililerden herhangi bir ses çıkmazken, konutların teslim edilmesi ve köylülerin evlere taşınmasının ardından kentte etkili olan yağış sonrası konutları su bastı. Konut sahiplerinin cam kenarlarından ve tavandan gelen suları evlerine dolması karşısında yaşadıkları çaresizlik ise yürek burktu.
 

Editör: İzzet TUMAY